Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: RTL Screenshot Recidivist nešto prije 11 sati skrivio prometnu nesreću s 3.3 promila u organizmu

Recidivist nešto prije 11 sati skrivio prometnu nesreću s 3.3 promila u organizmu

Uhićen je

Jučer oko 10.50 sati u Zagrebu, 62-godišnjak je pod utjecajem 3,29 g/kg alkohola u organizmu upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Latinovačkim putem u smjeru sjeverozapada.

'Dolaskom do kućnog broja 36 vozilom je skrenuo u lijevo u smjeru zapada, zaustavio se, a potom započeo vožnju unatrag pritom skrećući u desno u smjeru sjeveroistoka. Ne vodeći računa smjeru kretanja svog vozila stražnjim je dijelom udario u metalnu dvorišnu ogradu kućnog broja 36, sa sjeverne strane kolnika.

Nadzorom vozila i vozača, uz koncentraciju alkohola u organizmu od 3,29 g/kg, utvrđeno je da je 62-godišnjaku prethodno ukinuta i oduzeta vozačka dozvola, a također, na snazi mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima.

Sukladno članku 229. stavku 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, obzirom na prethodnu višestruku kažnjavanost vozača za najteže prekršaje u prometu,  temeljem članka 76. a Prekršajnog zakona, vozaču je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.

Vozač je uhićen i smješten u posebnu jedinicu policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nakon otrježnjenja doveden je na nadležni prekršajni sud uz Optužni prijedlog kojim je, zbog upornog činjenja teških prometnih prekršaja, zatraženo da se bezuvjetno kazni kaznom zatvora te da mu se vozilo trajno oduzme u korist Republike Hrvatske.

Nakon saslušanja rješenjem suda određeno mu je zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana te je danas predan u Zatvor u Zagrebu', stoji u priopćenju PU zagrebačke.

Vaša reakcija na temu