Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot N1 ŠTETA OD 6,8 MILIJUNA EURA Podignuta optužnica protiv strojovođe teretnog vlaka

ŠTETA OD 6,8 MILIJUNA EURA Podignuta optužnica protiv strojovođe teretnog vlaka

Tereti ga se za izazivanje željezničke nesreće u kojoj je ozlijeđena jedna osoba

Bjelovarsko Općinsko državno odvjetništvo priopćilo je kako je podignuta optužnica protiv 47-godišnjeg strojovođe lokomotive teretnog vlaka kojeg se tereti da je 11. kolovoza 2021., u blizini mjesta Majurec, izazvao željezničku nesreću.

'Kao strojovođa lokomotive prvog teretnog vlaka, s priključenih devetnaest vagona, zaustavio je vlak ispred signala pred koji je došao pri čemu je signal pokazivao znak za zabranjenu vožnju. Tereti ga se da je službenim mobitelom kontaktirao prometnika željezničkog kolodvora tražeći dozvolu za prolazak kroz crveno svijetlo, nakon čega je nastavio upravljati vlakom iako od prometnika nije dobio dozvolu za prolazak vlaka', stoji u optužnici.

Tada je prednjim dijelom lokomotive udario u kraj zaustavljenog drugog teretnog vlaka, koji se sastojao od lokomotive i sedamnaest vagona, uslijed čega je došlo do izlijetanja i oštećenja lokomotive i vagona prvog teretnog vlaka, kao i oštećenja željezničke pruge i elektroinstalacija.

U nesreći je prouzročena šteta u ukupnom iznosu od oko 6.800.000 eura, dok je strojovođa drugog teretnog vlaka zadobio tjelesne ozljede.

Vaša reakcija na temu