Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP USPORI, NISI NA PISTI Preventivna prometna akcija dubrovačke policije

USPORI, NISI NA PISTI Preventivna prometna akcija dubrovačke policije

Dio vozača nagrađen kavom

U subotu, 18. svibnja, u večernjim satima u Dubrovniku je provedena preventivna prometna akcija koja je imala za cilj prevenciju prometnih nesreća čiji je uzrok brzina.

Neprilagođena i neprimjerena brzina se smatra jednim od najtežih prometnih prekršaja koji dovodi do najvećih stradavanja u prometu.

Upravo iz tog razloga jedan od strateških prioriteta u radu Policijske uprave dubrovačko-neretvanske je prevencija svih onih prekršaja koji se kolokvijalno zovu četiri ubojice u prometu, među kojima je i prekršaj brzine.

'Cilj naših prometnih aktivnosti je doprijeti do svijesti svih sudionika u prometu o važnosti odgovornog ponašanja u prometu, jer se na taj način čuvaju ne samo životi vozača već i životi svih ostalih sudionika u prometu', poručuju.

Iako policija vrlo često provodi akcije pojačanog nadzora brzine i ostalih prometnih prekršaja, akcija koja je provedena u subotu, proizašla je iz inicijative poznate dubrovačke medijske kuće, a u suradnju se, osim policije, uključio i najveći regionalni pružatelj tehnologije i komunikacija za digitalno vanjsko oglašavanje i poznati turistički smještajni objekt.

Policija je kontrolirala prometne prekršaje, a svi oni vozači koji nisu bili zatečeni u kršenju prometnih propisa nagrađeni su vaučerom za dvije kave.

Kontrolom je utvrđeno da velika većina vozača u cijelosti poštuje prometne propise.

Vaša reakcija na temu