Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Sud ga kaznio jer je supruzi psovao mater četničku

Sud ga kaznio jer je supruzi psovao mater četničku

Negirao je krivnju

Zbog diskriminacije prema vlastitoj sada već bivšoj supruzi nepravomoćno je osuđen 60-godišnjak iz Slavonskog Broda. Sud ga je kaznio s 450 eura novčane kazne jer je lani psovao supruzi. Pri tome joj je rekao: 'J.... ti mater četničku', a budući da je bivša supruga srpske nacionalnosti na taj joj je način povrijedio dostojanstvo, utvrđeno je nepravomoćnom presudom. Muškarac je kažnjen na osnovu Zakona o suzbijanju diskriminacije iako je tijekom postupka negirao krivnju, javlja N1.

'Nije istina da sam joj rekao da joj j.... mater četničku već sam samo te noći prošao kraj nje dok je spavala. Izašao sam na balkon kako bih popušio cigaretu. Međutim, ona je tada nazvala policiju', izjavio je na sudu okrivljeni 60-godišnjak.

'Prije toga mi je svašta govorila. Rekla mi je da nema veze što sam branitelj, da će me strpati u zatvor, da će mi sve uzeti', tvrdio je okrivljeni na sudu dodajući kako mu je supruga priznala da ga je prevarila pa s njom ionako više ne želi živjeti.

Žena je pak na sudu izjavila da se njezin tadašnji muž tijekom noći popeo na kat kuće na kojemu je bila s djecom.

'Opsovao mi je mater četničku. I ja i djeca imamo s njim problema. Stalno me vrijeđao, maltretirao, govorio da je sve njegovo. Pokušao je čak prodati našu kuću', opisala je žena dodajući kako je i 60-godišnjak u međuvremenu pronašao ljubavnicu, ali i dobio zabranu približavanja njoj i djeci. Potvrdila je i da je o svim problemima s bivšim mužem obavijestila državno odvjetništvo.

Osuđeni 60-godišnjak na ovu presudu ima pravo uložiti žalbu višem sudu.

Vaša reakcija na temu