Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Vozio bicikl s 3,19 promila alkohola

Vozio bicikl s 3,19 promila alkohola

Policija je uputila apel biciklistima

Policija je jučer u Gospiću zaustavili 48-godišnjeg vozača bicikla kojim je upravljao pod utjecajem alkohola (3,19 g/kg).

'Vozač bicikla smješten je u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva jer je postojala bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, te mu je uručena obavijest o počinjenom prekršaju', priopćeno je.
 
Iz policije apeliraju na bicikliste da se zbog vlastite sigurnosti,  pridržavaju prometnih propisa, a osobito:

-  da uvijek moraju koristiti biciklističku stazu tamo gdje je izgrađena,   
-  da ne voze po nogostupu,
-  poštuju svjetlosne prometne znakove (semafore),
-  ne voze se u zabranjenom smjeru,
-  ne voze pod utjecajem alkohola,
-  noću obavezno imaju uključena svjetla i koristiti reflektirajući prsluk.

'Mnogi vozači bicikla upravljaju po nogostupu, iako su se dužni kretati biciklističkom stazom, a ako ona ne postoji, što bliže desnom rubu kolnika. Prilikom prelaska preko kolnika, ako ne postoji obilježeni biciklistički prijelaz, vozači bicikla su dužni sići s bicikla i pregurati bicikl preko obilježenog pješačkog prijelaza', ističu iz policije.

Vaša reakcija na temu