Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Portal grada Kaštela Još uvijek traju radovi na rekonstrukciji nadvožnjaka u Kambelovcu

Još uvijek traju radovi na rekonstrukciji nadvožnjaka u Kambelovcu

Mještani tvrde da na gradilištu nema nikoga

Hrvatske željeznice sredinom travnja su krenule s radovima na rekonstrukciji nadvožnjaka u Kaštel Kambelovcu. Time je promet Ulicom kralja Krešimira, koja je jedina spojna ulica sa Tuđmanovom i magistralom, zatvorena i tako će biti do kraja godine. Mještani su ogorčeni zbog kompletnog zatvaranja ulice, jer kako kažu na gradilištu mjesecima nema nikoga.

Na samom početku izvođenja radova rečeno je kako će doći do kompletnog zatvaranja ulice u dužini od 30 metara. Tijekom izvođenja radova zabranjen je promet svim vozilima osim vozilima gradilišta dijelom Ulice kralja Krešimira, od raskrižja s ulicom Uz prugu u smjeru juga, kazali su izvođači radova Cenoza Promet d.o.o.

No, kako navode pojedini mještani koji žive oko gradilišta nije sporna rekonstrukcija, nego to što se danima, pa i mjesecima ništa ne radi, kazala je čitateljica Portala grada Kaštela koja je u nekoliko navrata poslala slike gradilišta na kojem se ništa ne događa.

- Na gradilištu nema nikoga. Da je izvođač korektan omogućili bi prolaz u periodu kad ne rade, ali bilo je dana i mjeseci kad se ništa nije događalo – kazala je mještanka Kambelovca koji živi u blizini, a koja navodi kako se od prije par dana više ne može proći, jer su stavili bager, no opet nema radova.

Nakon što je Portal grada Kaštela posalo upit HŽ-u, čitateljica je javila kako se pojavio bager. U HŽ-u tvrde da se cijelo vrijeme izvode radovi.

- Do sada su izvedeni radovi zaštite građevinske jame, odnosno geotehničke aktivnosti kao što su izvođenja pilota i naglavne grede.  Slijede radovi na izvedbi upornjaka mosta, a završetak radova  planiran je do kraja ove godine. Uz neophodnu postojeću privremenu regulaciju cestovnog prometa, radovi se izvode bez prekida – navode iz HŽ-a.

Vaša reakcija na temu