Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HSLS traži raspisivanje referenduma: Hajduk je narodni i neka narod o njemu odlučuje

HSLS traži raspisivanje referenduma: Hajduk je narodni i neka narod o njemu odlučuje

Pozivaju gradonačelnika da hitno preuzme odgovornost

'Kalinićev hrabri istup potvrđuje da je sadašnji model izbora zapravo relikt socijalizma i prividne demokracije, nasuprot onoj istinskoj - koje se neki očito boje.

Model demokratskog i narodnog Hajduka trebaju podržavati svi razumni ljudi, kao što smo podržavali onda kad je Klub trebalo spasiti. Međutim, osim otkupljivanja dionica i organizacije demokratskih izbora, što je njihova jedina statutarna uloga, NH se počeo petljati i u sportsku politiku Kluba, što je Klub bacilo u višegodišnju nesigurnost.

Nekoć se vikalo 'uprava odlazi'. Od tada su mnogi otišli, ali jedino se uloga NO nije preispitivala. Tako više ne može, sve dok to plaćaju porezni obveznici Splita', poručuje predsjednik splitskog HSLS-a Hrvoje Bašić.

Nadalje ističe kako se 'ne možemo hvaliti modelom narodnog kluba, tipa Barcelone, kad kod njih predsjednika biraju svi članovi kluba, a ne neki odbor'.

Stoga HSLS Split poziva gradonačelnika da hitno preuzme odgovornost za stanje u Hajduku.

'Konkretno, tražimo da se na prvoj idućoj sjednici Gradskog vijeća, na prijedlog gradonačelnika kao izabranog predstavnika većinskog vlasnika, raspiše lokalni referendum na kojem će se većinski vlasnici – građani Splita, direktnim demokratskim putem izjasniti o upravljanju klubom i to kroz ova dva referendumska pitanja:

Podržavate li prijedlog da Grad Split, kao većinski vlasnik HNK Hajduk, preuzme upravljanje svojim dionicama, kao i da mora imati svog člana u Nadzornom odboru?

Podržavate li prijedlog da isključivo članovi HNK Hajduk biraju predsjednika Kluba i po modelu 'jedan član, jedan glas'?

Nadamo se da pri kraju balade neće opet vrijediti ona 'para vrti di burgija neće'. Zato, vratimo dite materi, vratimo Hajduk puku!', poručuje Bašić.

Vaša reakcija na temu