Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DRETAR: Tri županijske organizacije DP-a napustile stranku

DRETAR: Tri županijske organizacije DP-a napustile stranku

'Posebno smo zgroženi zanemarivanjem branitelja'

Bivši član predsjedništva Domovinskog pokreta Davor Dretar objavio je kako su 11. rujna svi članovi županijskih organizacija Krapinsko-zagorske, Varaždinske i Međimurske županije, kao i općinski i županijski vijećnici izabrani na listama Domovinskog pokreta na lokalnim izborima 2021. u sve tri spomenute županije, napustili stranku 'u koju su vjerovali i koju su gradili zajedno sa svim svojim istomišljenicima'.

'Razlog izlaska iz stranke je neshvatljivo zapostavljanje od strane članova Izbornog povjerenstva u pripremama za Izborni sabor stranke održan 31.08.2024. u Zagrebu. Nakon što je na parlamentarnim izborima u 3. izbornoj jedinici gotovo 11.000 ljudi dalo svoj glas Domovinskom pokretu, osobe pod kontrolom Ivana Penave odlučile su uskratiti im izborni legitimitet i oduzeti im ljudsko i stranačko pravo – pravo da se čuje njihov stav i njihov glas!

Posebno smo zgroženi zanemarivanjem branitelja iz naše tri županije, koji su krvarili diljem domovine Hrvatske pa i u Vukovaru, gdje su mnogi zauvijek i ostali. Jesu li barem oni, od kojih su mnogi sada već bivši članovi Domovinskog pokreta, zaslužili da dobiju svoj glas?

Posebno nas to boli na današnji dan kada se prisjećamo 185 pripadnika Posebne jedinice PU Varaždin upućenih u Vukovar, njih 69 ranjenih, 21 poginulog, četvorice koji se još vode kao nestali, te stotine njih zatočenika srpskih koncentracijskih logora. Za kraj, umjesto lijepih riječi rastanka, pitamo Ivana Penavu : jesu li žrtve naših heroja, Zagoraca, Varaždinaca i Međimuraca za tebe samo poluga za ostvarivanje osobnih materijalnih interesa?

Uvjereni da bi tvoj odgovor, da si iskren čovjek, bio 'da', zauvijek napuštamo Domovinski pokret', poručuje Dretar.

Vaša reakcija na temu