Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press 5. BlueRedGreen Triatlon u nedjelju u Imotskom

5. BlueRedGreen Triatlon u nedjelju u Imotskom

'Najteža i najspektakularnija sprint triatlon utrka u svijetu'

5. izdanje 'BlueRedGreen Triatlon' koji će se održati u Imotskom dana 30.06.2024. Utrka je međunarodnog karaktera, otvorena za sve zainteresirane sudionike, profesionalece i rekreativce. Zbog zahtjevnosti staze, utrka ima obilježje ekstremnog triatona.

U gradu dubokih jezera, krajem mjeseca lipnja, jedna triatlonska utrka povezuje tri posebna jezera koja svakom natjecatelju oduzimaju dah. Plivački dio se otvara u Modrom jezeru nakon čega slijedi jedna od najdužih i najzahtjevnijih tranzicija u svijetu triatlona (T1|1,2 km).

Biciklistički dio u kojem se vozi jedan krug od Modrog, preko Crvenog do Zelenog jezera je čisti hedonizam za svakog biciklistu. Iznimna ljepota ovog kraja je nagrađena i uvrštavanjem Modrog i Crvenog jezera na UNESCO–ovu listu zaštićenih geoparkova.

Trkački segment nudi nezaboravan doživljaj: uspon na stoljetnu tvrđavu Topanu (10 st.), ulazak u centar grada u samu gradsku špicu uz finiš pored jednog od 10 najljepših nogometnih stadiona u svijetu (nogometni stadion Gospin Dolac) zaokružuju jednu spektakularnu priču isprepletenu preko 515 stepenica!


'BlueRedGreen Triatlon Vas poziva i ove godine da nam se pridružite i doživite 'najtežu i najspektakularniju sprint triatlon utrku u svijetu', kako ju je opisao Andrej Vištica, hrvatski Ironman rekorder.

Svi ste dobrodošli: kao natjecatelji, volonteri ili kao gledatelji. Vjerujemo da će svatko od vas pronaći svoj dio zadovoljstva i uživati u još jednom izdanju ove utrke koja na najljepši način povezuje ljude, sport i prirodu.

Od Modrog do Crvenog i Zelenog jezera, od tvrđave Topana preko centra grada do nogometnog stadiona Gospin Dolac - prepustite se čarima našeg Grada i gostoprimstvu naših ljudi. Vjerujemo da ćemo svi skupa biti bogatiji za nova iskustva', poručuju organizatori.

Vaša reakcija na temu