Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
 Do 1. rujna Sarajevo i Ploče ponovno povezuje vlak

Do 1. rujna Sarajevo i Ploče ponovno povezuje vlak

Vožnja traje oko tri sata

Od ovog vikenda građanima je ponovno na raspolaganju sezonski vlak Sarajevo - Ploče. Prometovat će sve do 1. rujna.

Putnici moraju kupiti voznu kartu najkasnije dan prije planirane vožnje do 12 sati i tom prilikom na blagajni dostaviti: ime i prezime, godinu rođenja i broj putovnice. Na taj način se izbjegavaju zastoji na graničnom prijelazu. 

Vlak vozi petkom, subotom i nedjeljom. Karte se mogu kupiti na prodajnim mjestima u Sarajevu, Hadžićima, Konjicu, Mostaru i Čapljini.

Željeznička linija iz Sarajeva za Ploče prvi put uspostavljena je davne 1966. godine. Danas, ova linija do Ploča otvorena je samo u ljetnoj turističkoj sezoni. Na put do mora vlakom, dug oko 200 kilometara, odlučuje se veliki broj građana.

Vlak iz Sarajeva kreće u 7 sati i 15 minuta, a vožnja do Ploča traje nešto više od 3 sata.

Vaša reakcija na temu