Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Automoto spektakl na Poljudu: U tijeku pripreme za 'DONUT Split' - najveći auto&lifestyle event u Hrvatskoj

Automoto spektakl na Poljudu: U tijeku pripreme za 'DONUT Split' - najveći auto&lifestyle event u Hrvatskoj

29. i 30. lipnja na Poljudu

Uz ljetnu atmosferu posljednjih lipanjskih dana, dobru glazbu, lijepe automobile, brzinu i adrenalin, Poljud će izgledati kao najljepša scena iz serije filmova 'Brzi i žestoki'. Domaća i međunarodna drift natjecanja, izložbe, edukacije i novosti iz auto svijeta – sve nas to čeka tijekom dvodnevnog spektakla u kojem će napokon moći uživati Splićani i svi njihovi gosti.

'Veliko nam je zadovoljstvo najaviti ovaj događaj koji smo pažljivo planirali posljednjih nekoliko godina! Iako nam je bilo važno što prije osigurati sve potrebne uvjete za organizaciju ovakvog spektakla u Splitu, nismo žurili. Čekali smo pravi trenutak da budu usklađeni svi elementi, ne samo lokacijski nego i sigurnosni, koje događaji ove vrste moraju imati', kaže Luka Šimunac, organizator DONUT Splita.

Šimunac naglašava kako njegov organizacijski tim ulaže jednake napore ne samo u organizaciju natjecanja nego i u edukaciju te promoviranje važnosti sigurnosti i odgovornog ponašanja u prometu:

'Drift je izazovna i uzbudljiva sportska disciplina koja se odvija na posebno osiguranim površinama. Vozači moraju imati iznimne vještine i potpunu kontrolu nad vozilom dok izvode spektakularne manevre. Ovaj događaj okuplja brojne ljubitelje i pratitelje autoindustrije, motorsporta i cjelokupnog lifestylea.'

Na prvom DONUT Split događaju očekuje nas 40 natjecatelja iz regije. Prijave su još u tijeku, ali svoj su nastup već potvrdili brojni domaći i međunarodni natjecatelji, uključujući Adriana Petričevića koji ove godine ima uspješan niz na natjecanjima iza sebe. Njegove će sposobnosti uživo vidjeti i splitska publika, rame uz rame još jednom dobro poznatom imenu u sportskim krugovima, Ivi Znaoru, kojeg posvećenost sportu i strast prema driftu čine jednim od najvećih ambasadora drift discipline na ovim prostorima. 

Vozači drift discipline su zapravo stvorili sport od nečega čega se prosječni vozač najviše boji – proklizavanja. Drift disciplina je specifična po tome što je u njoj ključna sposobnost vozačeva preupravljanja vozilom, to jest njegove vještine i procjena trenutka da vozilo kojim upravlja preusmjeri na bočnu vožnju kroz zavoje velikom brzinom, a da pri tom zadržava punu kontrolu nad automobilom. To je krenulo za rukom mnogim profesionalcima diljem svijeta, čije ćemo talente drifta moći vidjeti uživo na splitskom DONUTU.

Sposobnostima natjecatelja već dugi niz godina svjedoči i Martin Mustapićprofesionalni vozač utrka i team director za GUMAX Racing Team. Kao član Splitskog auto kluba, Mustapić je osobno sudjelovao u realizaciji svih eventa od 2002. godine, što uključuje preko 20 međunarodnih brdskih utrka, slalom, krug, karting utrka, ali i brojnih drugih:

'Veliko mi je zadovoljstvo sudjelovati u organizaciji ovoga eventa. Drift je jedna izuzetno popularna disciplina, usudio bih se reći i jedna od najgledanijih u motosportu, koja je veliku pozornost gledatelja dobila ponajprije zahvaljujući natjecateljima koji su se potrudili putem društvenih mreža pokazati i prikazati detalje ove sportske discipline. Izuzetno sam ponosan sam na činjenicu da će moj grad napokon dobiti jedan ovakav motorsport event', ističe Mustapić, pojašnjavajući kako za sudjelovanje ima i osobni motiv:

'Želimo ovaj sport približiti onima koji se u njemu vide i jako nam je važno pri tome im osigurati da u kontroliranim uvjetima i uz svu našu podršku, znanje i iskustvo, razvijaju svoje talente.'

Osim natjecateljskog dijela, dodatnih sadržaja neće nedostajati. Adrenalinsku atmosferu dodatno će užariti Trotul BMX show, koji će svojim vratolomijama sve ostaviti bez daha.

Na splitskom izdanju DONUT-a moći će se vidjeti i brojne poznate osobe, a one hrabrije sigurno će htjeti iskusiti drift iz prve ruke – vožnju u drift taxiju u pratnji profesionalnih vozača. Ta će mogućnost biti dostupna i posjetiteljima. 

Karte za Donut Split su u prodaji od danas preko sustava Eventim na linku ovdjezato ne čekajte i osigurajte svoje mjesto na prvom događaju ovakve vrste na našim prostorima i pripremite se da postanete drift entuzijasti – čak ako to nikada prije niste bili! Djeci do 6 godina uz pratnju roditelja, ulaz je slobodan.

Vidimo se 29. i 30. lipnja na Poljudu!

U međuvremenu, sve novosti pratite na DONUT Split.

Vaša reakcija na temu