Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FINALE SPLITSKOG FESTIVALA JEDRENJA Na trodnevnoj Viškoj regati rekordan odaziv, više od tisuću jedriličara

FINALE SPLITSKOG FESTIVALA JEDRENJA Na trodnevnoj Viškoj regati rekordan odaziv, više od tisuću jedriličara

Ove godine održava se 80. put

Danas se zatvaraju prijave za sudjelovanje na najpopularnijem i najprestižnijem krstaškom jedriličarskom spektaklu s hrvatske strane Jadrana, 80. Viške regate. Do jučer se na ovu regatu, jednu od najzahtjevnijih jedriličarskih regata na Jadranu, prijavilo više od 150 posada s više od 1.000 jedriličara koji će na trodnevno nadmetanje isploviti iz Splita u petak 18. listopada u 9.00 sati.

Viška regata, jedna je od najstarijih regatnih natjecanja u Europi, ove se godine održava po 80. put, od 18. do 20. listopada, kao dio Splitskog Festivala Jedrenja u organizaciji Jedriličarskog kluba Labud i marketinške agencije Pro media group (PMG).

Start Viške regate moguće je gledati u petak 18.10. ujutro u 9.00 sati, uživo sa splitskog Sustipana, s velikog lukobrana ACI-a, ali i sa šetnice na potezu od Zvončaca do uvale Ježinac. Najatraktivnija lokacija s koje je moguće pratiti regatu su brodice uz regatnu stazu koje se i ove godine očekuju u velikom broju.

Viška regata organizira se u suradnji s Turističkom zajednicom grada Visa i Gradom Visom, a partner ovogodišnje regate je Tommy, jedan od vodećih nacionalnih trgovačkih lanaca i tržišni lider na hrvatskoj obali. 80. Višku regatu je podržala i prestižna Beneteau grupa, svjetsko poznato brodogradilište iz La Rochellea, koja ove godine obilježava 140. obljetnicu. Za tu prigodu Ultra Sailing, zastupnik brenda u Hrvatskoj, je organizirao posebnu One Design klasu Oceanis 46.1., a bit će nagrađena i najbrža Beneteau jedrilica.

Osim natjecateljskog dijela, Vis je i ove godine osigurao bogat kulturni i gastronomski program za sve sudionike i posjetitelje, koji je započeo već u ponedjeljak 14. listopada, od kada posjetitelji mogu uživati u Dalmatinskoj marendi u restoranima Pojoda, Vatrica i Kod Paveta.
U Visu se tako, najbrži jedriličari očekuju u petak već od 13.00 sati, a za sve sudionike i posjetitelje od 18.00 priprema se Viški fažol na brujet uz glazbeni program DJ-a i Craft gin koktele. U subotu je na programu regata u Viškom portu, posebno atraktivna za gledatelje. Također će u sklopu programa biti predstavljena knjiga o Šimi Poduji, a u poslijepodnevnim satima gosti će moći naučiti kako se priprema tradicionalna Viška pogača, koju će moći i isprobati, kao predjelo za Dalmatinsku marendu – ribu na brujet, uz sudjelovanje lokalnih vinara Lipanović, Monissa, Vislander. Večer će na rivi u Visu u subotu zaokružiti koncert grupe Cortez.

Start druge etape Viške regate je u nedjelju 20. listopada u 9.00 sati.
Pobjednika regate očekuje se u nedjelju 20. listopada na velikom molu ACI marine u Splitu već oko 13 sati. Regata završava prolaskom u cilj posljednjih plovila u 18 sati, dodjela nagrada na platou ispred JK Labud predviđena je u 20.00 uz glazbeni program do sitnih noćnih sati.

Finalnom večeri Viške regate ujedno završava i ovogodišnji Splitski Festival Jedrenja koji objedinjuje najznačajnije jedriličarske manifestacije u Splitu tijekom rujna i listopada: Bobovišku Labud Classic, Malu Mrduju, te Mrduju i Višku regatu.

Vaša reakcija na temu