Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixsell FOTOGALERIJA: U Splitu održan Sportski dan za djecu i mlade s oštećenjem sluha

FOTOGALERIJA: U Splitu održan Sportski dan za djecu i mlade s oštećenjem sluha

'Još jedan korak ka stvaranju inkluzivnog okruženja'

Hrvatski sportski savez gluhih organizirao je Sportski dan za djecu i mlade s oštećenjem sluha, koji se održao u Splitu. Ova inicijativa dio je Programa uključivanja djece i mladih s oštećenjem sluha u redovan sustav sporta, a slični događaji održani su i u Zagrebu, Zadru, Rijeci, Osijeku i Varaždinu.

Na splitskom Sportskom danu sudjelovalo je šestero djece s oštećenjem sluha, zajedno sa svojom braćom i sestrama. Treneri su ovom prilikom demonstrirali osnovne tehnike atletike i jedrenja, pružajući djeci priliku da se aktivno uključe i uživaju u sportskim aktivnostima. Posebna zahvala ide jedriličarskom klubu Mornar, treneru Saši Jociću i Sandri Lulić, koji su značajno doprinijeli organizaciji i provedbi treninga jedrenja za djecu. Njihov entuzijazam i stručnost omogućili su djeci da osjete radost sporta i razvijaju nove vještine.

'Sudjelovanje u organiziranim sportskim aktivnostima bitan je čimbenik u biopsihosocijalnom razvoju djece, a svakako je  značajno i u rehabilitaciji djece s oštećenjem sluha. Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji sudjelovanje se smatra glavnim pokazateljem dječjeg zdravlja bez obzira na dijagnozu i funkcionalnu sposobnost, a dobrobit od sudjelovanja u sportu i tjelesnim aktivnostima sveobuhvatna je za svu djecu, pa tako i za djecu s oštećenjem sluha. Sport je iznimno važan i socijalizacijski i rehabilitacijski, doprinosi cjelokupnom razvoju osobe i daje joj izravnu svjesnost o vlastitoj vrijednosti, sposobnosti, hrabrosti te o kapacitetu za rast i poboljšanje. I još jednom da ponovim – gluha djeca mogu sve!', izjavio Oliver Lušić, predsjednik Hrvatskog sportskog saveza gluhih.

Ovaj Sportski dan još je jedan korak ka stvaranju inkluzivnog okruženja u kojem sva djeca, bez obzira na svoja ograničenja, imaju priliku sudjelovati u sportu i razvijati svoje potencijale.

Vaša reakcija na temu