Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Sve je spremno za 13. Splitsku biciklijadu

FOTOGALERIJA Sve je spremno za 13. Splitsku biciklijadu

Doznajte detaljan program i nagrade

Ove nedjelje, 22. rujna, udruga Sunce organizira 13. Splitsku Biciklijadu - događaj posvećen promicanju održive urbane mobilnosti i zdravih životnih navika. Zahvaljujući sponzorima, sudionike očekuju šarolike nagrade.

'Ako se još uvijek niste prijavili, vjerujemo da će vas bogati program i nagrade motivirati da to učinite još danas! U nastavku pročitajte što su vam sve pripremili', poručuju iz udruge Sunce.

Program 13. Splitske biciklijade

Program Biciklijade započinje službeno od 15.30 sati zajedničkom vožnjom gradom. Ipak, u Splitskoj biciklijadi možete sudjelovati i spontano, bez prijave na vožnju. U tom slučaju, pridružite se Suncu u Đardinu na završnoj proslavi od 17 sati!

15.30 - registracija sudionika Biciklijade

Okupljanje na startu ispred sv. Frane gdje se svi mogu još uvijek registrirati na štandu Sunca. Oni koji se registriraju na licu mjesta javljaju se na štand 'Registracija', a oni koji su se prijavili online obrascem uputit će se na štand 'Online registracija'. Na štandu ćete dobiti i svoj listić za tombolu koja će se održati na cilju, u Đardinu. Dok čekate da Biciklijada započne, ne zaboravite se razgibati i provjeriti ispravnost svog bicikla!

16.00 - start Biciklijade

Na zajedničku vožnju ulicama Splita kreće se u 16 sati. Svi sudionici su dobrodošli, bez obzira na dob i kondiciju. Naravno, svi mlađi od 14 moraju biti u pratnji roditelja, skrbnika ili neke odgovorne osobe. S drugim sudionicima vozit ćete bicikl rutom dugom oko 12 kilometara od crkve sv. Frane, oko Marjana, do Đardina. 

Što ako nemam bicikl? 

Želiš sudjelovati u Biciklijadi, ali nemaš biciklu? Ne brini, i ove godine Split parking pobrinuo se da svi mogu sudjelovati na Biciklijadi! Naime, najam Nextbike gradske bicikle bit će besplatan od 15 do 21 na sam dan Biciklijade. Sve što trebaš napraviti je preuzeti Nextbike aplikaciju na svoj uređaj, registrirati se i aktivirati račun uplatom iznosa od 10 eura, a potom prijaviti sudjelovanje na štandu Sunca. Ako si  već registrirani korisnik sustava javnih bicikli, ponovna registracija nije potrebna, već samo prijava na štandu organizatora. Ne zaboravi se obavezno javiti na štand Sunca kako bi ti trošak najma Nexbike bicikla bio vraćen!

17.00 - dolazak u Đardin na cilj i osvježenje

Nakon lagane vožnje u Đardinu vas očekuje besplatno osvježenje (voće, zdrave grickalice i piće). Zahvaljujući sponzoru biobio, čeka vas 60 kila svježih, ukusnih jabuka! Možete ih grickati odmah, ali bit će dovoljno i za ponijeti nešto doma. Samo ne zaboravite ponijeti platnene vrećice kako biste ih mogli lakše ponijeti sa sobom.

'S obzirom na to da ne koristimo jednokratnu plastiku, imajte na umu da ćemo piće posluživati u Sunčevim višekratnim plastičnim čašama za koje je potrebno dati kauciju. Iznos kaucije je 2 eura, koja vraćamo pri povratu čaše. Naravno, tko želi, može zadržati čašu za uspomenu i onda u tom slučaju ne vraćamo novac. U Đardinu će biti postavljeni i informativni štandovi Sunca. Na štandu  Zelenog telefona, građani koji žele prijaviti neki problem vezan za zaštitu okoliša i prirode, mogu se obratiti stručnjacima. Uz podršku pravnice Sunca saznat ćete kako Postati glas okoliša.

Ovo je super prilika i da pitate sve što vas zanima o mogućnostima  učlanjenja,  volontiranja, obavljanja  stručne prakse  i zaposlenja u Suncu.

17.30 - Trotul BMX Show i radionice za djecu

Profesionalni BMX vozači izvest će uzbudljive akrobacije koje će vas ostaviti bez daha prvo od 17.30 do 17.45. Drugi val adrenalinskih trikova BMX majstora bit će od 18.15 do 18.45. Paralelno će se održavati BMX radionice za djecu na kojima će najmlađi moći naučiti osnovne trikove i tehnike. Ako još niste, prijavite se na BMX radionicu ovdje.

17.45 - biciklistička alka

Dok se sinjska alka trči, naša se vozi - i to na biciklu. Da bi sudionici što više bili u duhu ove tradicionalne igre, svake godine alka (željezni krug za igru) stiže nam baš iz Sinja za ovu prigodu. Dvije učenice Zdravstvene škole na info štandu će mjeriti tlak i puls posjetiteljima prije početka alke.

'Naša tri najbolja natjecatelja koja skupe najviše bodova nagradit ćemo prigodnim nagradama. Tako će naša bronca dobiti bon od 50 eura za restoran Pandora Greenbox i bio&bio paket zdrave hrane, a srebro kayak turu za dvoje (Red adventures) i dvije karte za kino (Ekran). Slavodobitnik biciklističke alke osvaja zip line vožnju za dvoje u Omišu te bio&bio paket hrane', navode iz Sunca.

18.45 - tombola i proglašenje pobjednika kviza

Kraj večeri rezerviran je za dodjelu bogatih nagrada - kako iz tombole, tako i za pobjednike kviza, od 18.45 do 19 sati. Ove godine, kviz će biti dostupan putem QR koda, koji će biti postavljen na nekoliko lokacija u Đardinu. Skenirajte kod, odgovarajte na pitanja i osvojite sjajne nagrade! Pet najboljih natjecatelja nagradit ćemo bio&bio paketima hrane, godišnjom pretplatom na Nextbike bicikle, didaktičkim igrama iz Muzeja iluzija te promotivnim nagradama Sunca.

'Na ovogodišnjoj Splitskoj biciklijadi za tombolu smo pripremili razne nagrade. Tako dobitnici terna mogu očekivati godišnje pretplate na Nexbike bicikle, ulaznice za kino (Ekran), bio&bio pakete zdrave hrane, ulaznice u Muzej iluzija, CitySpa Split masaže ili obrok za dvoje u restoranu Makarun. Sretne dobitnike cinkvine čekaju Red adventures kayak ture za dvoje, mjesečne članarine u Fitness Centru Joker te ulaznice za dvoje na NP Krka. A jedna najsretnija osoba koja osvoji tombolu dobit će potpuno novi bicikl kao dar Extreme shopa! Zajedno, možemo doprinijeti boljoj budućnosti našeg grada Ni ovogodišnje Biciklijade, cijelog zabavnog programa i vrijednih nagrada ne bi bilo bez potpore financijera i partnera Sunca', ističu iz udruge.

Grad Split, Turistička zajednica Grada Splita, Splitsko-dalmatinska županija, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, Split Parking i Promet Split sufinanciraju organizaciju 13. Splitske biciklijade i tako pružaju podršku u promicanju održive mobilnosti u našem gradu i bolje budućnosti Splita. Podršku nam pružaju i Zdravstvena škola Split te Prirodoslovna škola Split čiji će učenici pomoći u organizaciji kao volonteri i partneri.

- Zahvaljujemo svim sponzorima, donatorima i volonterima što podupiru Sunce u organizaciji 13. Splitske biciklijade. Ne propustite priliku postati dio 13. Splitske biciklijade i uživati u nezaboravnom danu ispunjenom sportskim aktivnostima, zabavnim programom i prilikom za osvajanje sjajnih nagrada! Bez obzira na to jeste li iskusni biciklist ili samo tražite zabavan način za provesti dan, na ovom događaju svatko će pronaći nešto za sebe. I, dakako, ako 22. 9. budete u gradu te primijetite bicikliste ili štandove Sunca, uvijek možete zastati, promotriti što se događa, pitati što vas zanima i podržati sve motivirane sudionike. Kad vidite sve to uživo, možda sljedeće godine i vi sami odlučite sudjelovati - zaključila je Tihana Arapovićorganizatorica Biciklijade iz Sunca.

Vaša reakcija na temu