Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Spektakularan završetak Sunset Sports Media Festivala: Bill Beichick dobio hrvatsku putovnicu

Spektakularan završetak Sunset Sports Media Festivala: Bill Beichick dobio hrvatsku putovnicu

Donosimo fotogaleriju

Posljednjeg dana trećeg izdanja Sunset Sports Media Festivala ministar turizma i sporta Tonči Glavina uručio je sportskoj ikoni i najvećem treneru u povijesti američkog nogometa Billu Belichicku hrvatsku putovnicu. Ovaj čin ne samo da slavi izuzetne sportske dosege Billa Belichicka, već također naglašava povezanost između Hrvatske i globalne sportske scene.

Uručenje hrvatske putovnice jednom od najpoznatijih imena u svjetskom sportu dodatno promovira našu zemlju kao destinaciju koja cijeni sportske vrijednosti i pruža najbolje gostoprimstvo.

'Sunset Sports Media Festival raste prema našem planu; od samog početka cilj nam je bio dovesti istaknute figure svjetskog sporta u Hrvatsku, a dosad smo ostvarili impresivan uspjeh dovodeći nekoliko pobjednika Super Bowla, NBA prvaka i osvajača Lige prvaka. No, danas sam posebno ponosan što mogu najaviti dolazak jednog od najvećih imena u povijesti američkog sporta. Bill Belichick ne samo da donosi nevjerojatnu sportsku karijeru, već i autentičnu povezanost s Hrvatskom i priliku za promoviranje ljepote i kulture naše zemlje', rekao je višestruko nagrađivani producent i kreativni direktor CBS Sporta te ambasador Sunset Sports Media Festivala Pete Radovich.

Nakon što je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović odlikovao Billa Belichicka Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara, a premijer Andrej Plenković mu uručio domovnicu, Bill Belichick svoje višednevni posjet Hrvatskoj nastavio je Zadru kao počasni gost trodnevnog sportsko-medijskog festivala koji je okupio niz sportaša i stručnjaka iz svijeta sporta, medija i businessa te iznova nadmašio sva očekivanja. 

'Jako mi je drago što sam dobio priliku biti ovdje na Sunset Sports Media Festivalu i istražiti različite dijelove Hrvatske, upoznati se s političkim figurama i osjetiti srdačnost Hrvatske kao najboljeg domaćina. Posjetiti kuću svojih djedova i baka u Draganićima bilo je zaista posebno iskustvo za mene. Osjećam se blisko povezan s ovom zemljom i ponosan sam na svoje hrvatsko podrijetlo, zato hvala vam na prilici', izjavio je najtrofejniji trener američkog nogometa Bill Belichick.

Bill Belichick rado ističe svoje hrvatsko porijeklo kad god mu se za to pruži prilika te je često s posebnim ponosom nosio hrvatska obilježja na NFL utakmicama, stoga mu je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić dodijelio posebno priznanje za doprinos u promicanju Hrvatske tijekom njegove profesionalne karijere u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nevjerojatnom sinergijom stručnjaka stvoreni su temelji za novu eru sportsko-medijske industrije 

Programski dio trećeg dana Sunset Sports Media Festivala započeo je riječima talijanskog veleposlanika u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Paola Trichila, koji je predstavio panel The Power of Sports Diplomacy. Poznati TV reporter i pisac Guillem Balague razgovarao je o međusobnom djelovanju sporta i diplomacije s hrvatskom odbojkaškom ikonom i direktoricom EU projekata pri HOO Majom Poljak, državnim tajnikom u Ministarstvu turizma i sporta Josipom Pavićem i nogometnim trenerom NK Istre Paolom Tramezzanijem

Sugovornici su ispričali svoje uvide i složili se da sport predstavlja sjajan alat u promicanju mira i tolerancije; još od davnih vremena sport je rušio granice i ublažavao suparništva, iznova potvrđujući svoju ulogu ključnog elementa prijateljstva i potpore. Ogroman potencijal digitalnog ekosustava u sportu leži u povećanju angažmana publike putem interaktivnih platformi, omogućujući dublju povezanost navijača i sportskih organizacija. Digitalne tehnologije otvaraju nove izvore prihoda kroz online oglase, sponzorstva i e-trgovinu, te omogućuju prikupljanje i analizu podataka za poboljšanje izvedbe i personalizaciju marketinga. Tako sportske organizacije mogu povećati globalni doseg, prilagoditi se mlađim generacijama i pružiti jedinstvene virtualne doživljaje. 

Upravo o ovoj temi razgovarali su sportska novinarka Anita Nekka Jones, voditeljica digitalnog odjela u NBA Europe Sharon Fuller, glavna direktorica marketinga u AC Milan Tania Moreno, direktor digitalnog marketinga Stefano Pallard i stručnjak za digitalne inovacije u GNK Dinamo Mate Naletilić na panelu Digital Boom gdje su otkrili primjere dobre prakse i ključnu ulogu digitalnih medija u angažiranju publike i podizanju svijesti o brendovima. 

Na zanimljivom panelu o predviđanjima dosega umjetne inteligencije The Future of Sports Journalism razgovarali su voditeljica i novinarka na Caze TV Isabela Pagliari, popularni pisac Guillem Balague, novinarka i službena voditeljica Cgampions League Eva Murati te novinar HRT-a Marko Šapit koji su se složili da je AI važan za budućnost sporta, ali da vjerojatno nikad neće moći zamijeniti osobnost i emocije novinara.

Više o svim predavanjima i fantastičnoj festivalskoj atmosferi možete saznati na FB i IG profilima Festivala.

Vaša reakcija na temu