Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: JK Labud U sklopu Mrdujske regate i humanitarna utrka za bivše sportaše

U sklopu Mrdujske regate i humanitarna utrka za bivše sportaše

Prepoznali su je brojni olimpijci i sportaši

U sklopu 93. Mrdujske regate, treću godinu za redom, 4. i 5. listopada 2024. u Splitu održat će se i humanitarna akcija 'Jedrite uz Rotary za Zakladu hrvatskih športaša'. Ovom manifestacijom pomaže se bivšim sportašicama i sportašima koji su nakon svoje sportske karijere ostali bez mogućnosti da vlastitim sredstvima ostvare osnovne uvjete egzistencije bilo stanovanja, liječenja, zapošljavanja, školovanja ili stručnog osposobljavanja i drugo. S ciljem promocije humanosti, zajedništva i podrške, Zaklada za hrvatske sportaše do sada je prikupila više od 40.000 eura.

Humanitarni karakter utrke prepoznali su brojni proslavljeni olimpijci i vrhunski sportaši koji će i ove godine podržati ovu akciju kao skiperi i članovi posade jedriti na ACI-jevim jedrilicama ClubSwan 36 -  Filip Jurišić, Tonči Stipanović, Ivica Kostelić, Lena Stojković, Mario Vekić, Marijo Možnik, Danira Nakić Bilić i brojni drugi.

Večer uoči regate, 4. listopada 2024. godine u 19.30 održat će se neformalno druženje uzvanika i novinara s olimpijcima i paraolimpijcima na koktelu dobrodošlice u parku ljetnikovca Cindro u Strožancu u Podstrani. Od paraolimpijaca će nam se pridružiti Anđela Mužinić Vincetić, Dino Sinovčić, Luka Baković i Ivan Mikulić.

Humanitarna utrka organizira se u suradnji s ACI-jem, JK Labud, Hrvatskim olimpijskim odborom, Hrvatskim klubom olimpijaca, Sportskim novostima i Rotary klubom Zagreb Medvedgrad.

Zakladu za hrvatske sportaše su u prosincu 2006. osnovali Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski klub olimpijaca i Sportske novosti.

Vaša reakcija na temu