Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Policija upozorava na novu prevaru: Naručio tenisice i ostao bez novca

Policija upozorava na novu prevaru: Naručio tenisice i ostao bez novca

Istražuje se slučaj

Kninskoj policiji je 21-godišnjak prijavio računalnu prijevaru. Naveo je kako je 19. rujna putem internet stranice naručio tenisice te je izvršio plaćanje putem kartice. 

Po izvršenoj transakciji je zaprimio sms poruku s internetskom poveznicom i naznakom da ako ne potvrdi osobne podatke i izvrši autorizaciju transakcije PIN-om, dostava naručene robe neće biti izvršena. 

Nakon što je postupio po uputi, s računa mu je izvršena transakcija u ukupnom iznosu od 316 eura, nakon čega je shvatio da je prevaren.

'Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnesena kaznena prijava općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide u cilju otkrivanja počinitelja. Kako ne bi postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela, građanima savjetujemo da svakako provjere brojeve mobitela i adrese pošiljatelja elektroničke pošte, zatim postoji li ta pravna ili fizička osoba, a posebno neka na zahtjeve ne šalju svoje osobne podatke ili podatke bankovnih kartica', poručuje policija.

Vaša reakcija na temu