Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ZTD Hrvatski Sokol primio Nagradu Grada Zagreba

ZTD Hrvatski Sokol primio Nagradu Grada Zagreba

'Ponosni smo što smo dobili nagradu u Tinovoj, olimpijskoj godini i uoči 150. rođendana kluba'

Zagrebačko tjelovježbeno društvo Hrvatski Sokol dobitnik je Nagrade Grada Zagreba! Na svečanosti dodjele javnih priznanja u povodu Dana Grada Zagreba održanoj u Staroj gradskoj vijećnici na kojoj su između ostalih prisustvovali i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, predsjednik Vlade Andrija Plenković, gradonačelnik  Zagreba Tomislav Tomašević i predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović, nagradu u ime ZTD Hrvatskog Sokola primio je predsjednik kluba Vladimir Savić.

'Ponosan sam što sam danas imao priliku preuzeti ovu nagradu u ime Zagrebačkog tjelovježbenog društva Hrvatski Sokol. Ponosan sam na sve svoje sokolaše, na sadašnje i bivše, a posebna nam je čast što smo ovo priznanje dobili u olimpijskoj godini u kojoj će naš član Tin Srbić nastupiti na svojim drugim Olimpijskim igrama', rekao je nakon dodjele priznanja predsjednik ZTD Hrvatskog Sokola Vladimir Savić.

'Od Tina očekujemo samo da nastupi, nikakav drugi pritisak mu ne želimo stavljati. Presretni smo što se plasirao u Pariz, jer u našem sportu je i sam odlazak na Igre velika stvar. A Tin je to uspio već drugi put osigurati. Kao i u Tokiju i sada ćemo mu biti podrška. Mi olimpijsku medalju Tina Srbića već imamo, zato će odlazak u Pariz biti naš novi veliki uspjeh'.

ZTD Hrvatski Sokol najstarije je aktivno sportsko društvo u Hrvatskoj, a Nagradu Grada Zagreba primili su ne samo u olimpijskoj nego i njima posebno slavljeničkoj godini. Naime, 27. prosinca jedan od najtrofejnijih hrvatskih klubova proslavit će 150. rođendan.

'Posebna nam je čast što smo jedini sportski kolektiv koji je ove godine dobio Nagradu Grada Zagreba, a to nas stavlja na posebno mjesto u sportu našega Grada. Ovo je očito naša godina, jer nedavno smo osigurali i mirnu budućnost zagrebačke vrhunske gimnastike nakon što je Grad Zagreb otkupio Sportski centar Lučko. Sjedište našeg kluba je u legendarnom Sokolskom domu koji nas čini prepoznatljivima. Tu imamo bazu u kojoj stasaju mladi i u kojoj je stasao i Tin Srbić. 

U Sokolskom domu nemamo uvjete za vrhunski sport, ali zato imamo dvoranu u Lučkom koja je opremljena za vrhunsku gimnastiku i u kojoj i Tin, ali i svi drugi najbolji vježbači i vježbačice našeg kluba treniraju. Sretni smo što je to dugoročno riješeno i što naši najkvalitetniji sportaši ne moraju stalno putovati u druge centre nego sve uvjete imaju u svom gradu'.

ZTD Hrvatski Sokol svakoga dana okuplja gotovo 1.000 sportaša svih kategorija, od rekreativnih do natjecateljskih programa raznih grana gimnastike i to od vrtićanaca do olimpijaca.

'Želimo i u narednih 150 godina održati identitet i tradiciju našeg kluba, prepoznatljivost i ići u dva smjera kao i do sada -imati masovnost, osigurati uvjete za sve programe, sve kategorije i dobi, za sve koje se žele baviti gimnastikom, ali isto tako i njegovati i posebno graditi vrhunsku gimnastiku sa željom da uz Tina Srbića stvorimo još olimpijaca i olimpijki', poručio je Vladimir Savić.


Vaša reakcija na temu