Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Dalić: Za Španjolsku trebamo biti bolji nego protiv Portugala

Dalić: Za Španjolsku trebamo biti bolji nego protiv Portugala

Veseli me i Ivan Perišić, koji je u pola sata pretrpio par muških duela

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić dan nakon pobjede nad Portugalom ovako je prokomentirao utakmicu:

Donijela nam je samopouzdanje za dalje. Želimo li dobiti Španjolsku, moramo dati više nego protiv Portugala. Ipak, protiv Portugala smo vidjeli puno lijepih stvari. Sretni smo s pobjedom, ali ovo je ipak bila samo prijateljska utakmica. No, ponavljam od rezultata me više veseli način na koji smo igrali.

Potom je dodao:

- Svaka utakmica koja nas čeka bit će drugačija. Trebat će drugačija taktika. Za Španjolsku trebamo biti bolji nego protiv Portugala. Veseli me činjenica da svi koji su ušli da su pokazali da na njih možemo računati. Veseli me i Ivan Perišić, koji je u pola sata pretrpio par muških duela. Nećemo puno lutati, znamo put i taktiku za Španjolsku. Trebat će nam čvrsti blok, trebat ćemo izbjeći situacije kao kod gola Portugala. Niti u jednom trenutku se nećemo raspasti. Veseli me igra u napadu. Tražit ćemo igru od golmana, bez preskakanja. Mirnoća nam treba u obrani. Još nismo radili na prekidima, ali to nas sad čeka. Ladić je gledao Španjolsku, čeka nas analiza. Oko sastava ćemo još vidjeti. Ovo s Portugalom je bilo jako dobro. Vidjet ćemo. Nadam se da ćemo biti impresivni u subotu. Ovo jučer ne znači puno. Španjolska je sjajna reprezentacija, puna mladih igrača. No, i mi imamo dobru ekipu. Čeka nas veliki rival, ali i mi smo dobri.

Koliko će teško biti izbjeći euforiju?

- Iskusni smo. Šest godina smo živjeli na takav način. Naravno da nam godi ovo, ali moramo imati našu privatnost i mir. Svjestan sam da svi navijači žele potpis, sliku, ali to je jako puno ljudi. Prošli smo puno toga i najvažnije je zadržati mir. Hvala vam svima, ali jedna molba. Imajte razumijevanja, treba nam mir.

Još je rekao:

Na Eurima nismo imali rezultate kao na SP-ima. To je čudno. Nikad nakon prolaska grupe nismo dobili iduću utakmicu. To me jedino zanima, Da prođemo grupu, a onda korak po korak. Puno se ekipa nada velikom rezultatu. Tek smo 12. favorit. Nećemo stvarati euforiju. Kao u posljednjih šest godina, radit ćemo  tiho i ići korak po korak. Imamo kvalitetu, imamo iskustvo i nadam se dobrom rezultatu.

Vaša reakcija na temu