Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
IGRAO JE I NA POLJUDU: Ove godine izgubio je već dva finala, a u Dublinu je sve nadoknadio

IGRAO JE I NA POLJUDU: Ove godine izgubio je već dva finala, a u Dublinu je sve nadoknadio

Večer koju će zauvijek pamtiti

Ademola Lookman junak je Atalante. Ovaj 26-godišnji napadač u Dublinu je zabio hat-trick, Atalanti je donio prvi europski trofej, a Bayeru iz Leverkusena nanio prvi poraz sezone.

Lookman je rođen u Engleskoj gdje je i započeo svoj nogometni put. S 18 godina debitirao je za Charlton, a potom je preko Evertona i RB Leipziga stigao do Atalante.

Dok je bio u Evertonu igrao je i protiv Hajduka. U ljeto 2017. godine kada se engleska momčad susrela s 'bijelima' u playoffu Europske lige. U prvoj utakmici odigrao je svih 90 minuta, dok je u uzvratu na Poljudu zamijenjen na poluvremenu. 

Igrao je za mlade reprezentacije Engleske, a početkom 2022. godine prihvatio je poziv Nigerije (roditelji su mu Nigerijci). U ožujku 2022. debitirao je za Nigeriju, a do sada je skupio 21 reprezentativni nastup.

- Podrška koju dobijam od ljudi u Nigeriji je nevjerojatna. To mi daje energiju i motiv da što više napredujem, ali ne samo kao nogometaš, već i kao osoba. Nažalost, u siječnju smo poraženi u finalu, ali bilo je to sjajno iskustvo - otkrio je Lookman nakon pobjede protiv Bayera.

U siječnju je s Nigerijom ostao na korak do povijesti. U finalu Afričkog kupa nacija bolja je bila Obala Bjelokosti. Nedavno je s Atalantom u Rimu izgubio i finale Talijanskog kupa, no onda je u Irskoj sve stiglo na naplatu. Ovog ljeta Lookman bi mogao biti 'vruća roba' na europskoj nogometnoj tržnici...

Vaša reakcija na temu