Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović KO(Š)MENTAR: Božićeva lekcija košarke, 'žuti' bez ispaljenog metka

KO(Š)MENTAR: Božićeva lekcija košarke, 'žuti' bez ispaljenog metka

Nedjelja, 20 sati, pa 'ko koga'

Košarkaši Zadra pobijedili su Split na Gripama rezultatom 84:55 i tako izjednačili rezultat na 2:2 u finalnoj seriji za prvaka Hrvatske. Najefikasniji igrač utakmice je bio Božić s 25 poena, a Mazalin je dodao 20.

Momčad Danijela Jusupa ugasila je praktički sve nade 'žutih' kako će doći do naslova na svom parketu već u prvoj četvrtini, najbolji igrač utakmice Luka Božić bio je nerješiva enigma za Splićane. Odmah se okrenuo leđima košu, ugurao dva puta Shortera i Kalajžića u reket i lagano poentirao. Bio je to putokaz kojim su Zadrani išli cijelim tijekom susreta - i već nebrojeno puta viđen scenarij u međusobnim dvobojima ova dva suparnika.

Bila je to 'kontrolirana' košarka Jusupovih igrača, strpljivo u napadu, iz niskih pozicija u reketu kreirali su najčešće Božić i Mazalin, a iz vanjskih pozicija svoju šansu su vrebali Ramljak, Lakić i Drežnjak. Ovaj put je, baš kao i prošle godine u finalnoj seriji, svoje minute sjajno iskoristio Mekić, koji je dao Zadranima prijeko potrebno energiju, nakon što su gosti u srijedu djelovali poprilično iscrpljeno. 

Što reći o domaćinima u ovoj utakmici - za momčad Slavena Rimca ovo je bila utakmica iz najgorih noćnih mora, praktički bez ispaljenog metka su 'žuti' morali potpisati predaju. Problem u igri je opet bio skok, pogotovo nakon što je Rimac zamijenio Funderburka Sullivanom. Potonji je definitivno veliki problem za stratega Splićana u obrambenom dijelu igre, Zadrani ga pametno i neumorno napadaju, a Amerikanac jednostavno nema dovoljno kvalitetnu defenzivu da bi zaustavio brže napadače.

Zadrani su dobili što su htjeli, peta utakmica u Višnjiku još jučer im je djelovala tako daleko. Iskusni Jusup je u psihološkom ratu pred četvrtu utakmicu, baš kao i ovog petka na parketu, potpuno izdominirao Splićane. Zadarski strateg je prošao 'milijun' puta kroz ove situacije, finalne serije, prepucavanja, podbadanja, pritiske na suce - opekao se nemali broj puta, a sada lekcije dijeli okolo i  nosi svoje igrače do obrane naslova prvaka. 

Domaćini su poklekli pred pritiskom, morali su i premještati svoje navijače po dvorani, kako je i najavljeno, oduzete su im i trube kada su već bili na tribini, a sudački kriterij u obje splitske utakmice je bio baš kakav može zamisliti svaki gost u borbi za naslov prvaka - i baš onakav kakav je teško očekivati da Splićani imaju u petoj utakmici u Višnjiku...

Nedjelja, 20 sati, majstorica za prvaka Hrvatske u Krešinom domu - kako bi rekli u Dalmaciji pa 'ko koga'!

Vaša reakcija na temu