Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NK Varteks objasnio kako su napadnuti na gostovanju

NK Varteks objasnio kako su napadnuti na gostovanju

'Nisu marili ni što su na gostujućoj tribini i mnoga mala djeca vrtićke dobi'

NK Varteks je objavio priopćenje o napadu kojega su doživjeli u Predavcu.

'Dana 08.09.2024. u 4. kolu 3. NL Sjever NK Varteks gostovao je u Predavcu kod novajlije u ligi, NK Dinamo.

Smješteni smo na dio tribine predviđen za goste, a utakmicu je u Predavac došlo pogledati malo više 20-tak odraslih sa svojom maloljetnom djecom. Na gostujućoj tribini bilo je svega 10-15 odraslih, mahom članova Uprave NK Varteks, prijatelja kluba, tri žene i 14-ero male djece. Pogledaje priloženu fotografiju gostujuće tribine.

Pri samom kraju utakmice, s još jednom zasluženom pobjedom na travnjaku već na kontu, iz obližnjeg dvorišta koje se nalazi iza gostujuće tribine, nepoznate osobe započinju vodom polijevati naš dio tribine i bacati kamenje po našim gledateljima i djeci. Na te provokativne i opasne radnje odmah verbalno reagiraju naši gledatelji, prvenstveno roditelji djece na tribini, tražeći da se prestane! Odmah potom organizirana skupina od 20-tak tih napadača istrčava iz tog dvorišta uz igralište, a pridružuju im se dodatni napadači s domaće tribine, očigledno planirano. Zajedno nasrću prema gostujućoj tribini. Sabrano, nitko od naših, gostujućih gledatelja, nije htio reagirati na ove provokacije.

Međutim, u sljedećim trenucima, u naguravanju domaćih navijača i zaštitara, netko od domaćih napadača udara i službenog zaštitara. To je bio signal svim napadačima da nastave planirani napad, te započinje nemilosrdni fizički nasrtaj na sve koji su im se našli na putu, uopće ne mareći da su na gostujućoj tribini i mnoga mala djeca vrtićke dobi!

Povrh svega toga, zaista je u današnje vrijeme neshvatljivo i nedopustivo da se fizički brutalno napadnu i maltretiraju članovi Uprave gostujućeg Kluba. Ali, izgleda da primitivizam ne poznaje granice ni ligaške razine.

Snimku incidenta koju posjedujemo zahvaljujući prisebnom fotoreporteru, predali smo domaćem klubu koji su istu proslijedili policijskim djelatnicima, te očekujemo daljnje zakonsko postupanje. Snimka je predana i vodstvu ligaškog natjecanja. Očekujemo njihove reakcije i adektvatne kazne za sve uključene i one koji su svojim (ne)činjenjem omogoćili ovakav brutalan i opasan izgred.

Samu snimku nismo namjeravali javno objavljivati zbog uznemiravajućeg sadržaja. Kao što vidimo, netko je od primatelja unatoč našim zahtjevima i bez našeg odobrenja, ipak javno objavio snimku, što su mnogi mediji rado iskoristili za click-bait objave!

Za nas u NK Varteksu ovaj incident je završen, daljnje postupanje i epilog prepouštamo pravnom mehanizmu i vodstvu natjecanja. Mi smo u potponosti koncentrirani na najvažniju utakmicu u povijesti Kluba koju 18.9. igramo na Stadionu Sloboda protiv NK Osijeka!', stoji u objavi kluba.

Snimku tučnjave možete pogledati OVDJE 


Vaša reakcija na temu