Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot OKO SOKOLOVO: Bel je dobro postupio što nije dosudio jedanaesterac za Hajduk!

OKO SOKOLOVO: Bel je dobro postupio što nije dosudio jedanaesterac za Hajduk!

'Kontrolirao je utakmicu'

U HRT-ovoj emisiji Stadion sudački ekspert Mario Strahonja prokomentirao je arbitražu Darija Bela na utakmici Dinama i Hajduka u Maksimiru. 

- Bel je u potpunosti zadovoljio. Kontrolirao je utakmicu. Radi se o vrlo dobrom sucu koji je sjajno napredovao u posljednje dvije godine - rekao je u uvodu Strahonja, a zatim secirao situaciju iz 21. minute kada je Špikić zabio, ali je signalizirano zaleđe. 

- Izuzetno teška situacija i za suca i za VAR. Upitno je koliko je Špikić ušao unutra s ramenom. VAR suci imaju dvije varijante provjere. Oni su procijenili da je zaleđe, treba im vjerovati. Dao bih povjerenje VAR sucima, a u perspektivi treba raditi na boljem softveru kako bi se mogla napraviti bolja analiza.

Prokomentirao je Strahonja i duel Grgića i Ristovskog u 38. minuti. 

- Obostrano povlačenje. Ovakvih situacija u derbiju imate. Kada bi izolirali situaciju mogli bi reći ima elemenata za kazneni udarac. Ovo da je sudac dosudio... Mogao je, ali ovo je ipak derbi, lopta je daleko. Osjetio je da to nije za jedanaesterac. Nitko ne bi bio sretan da se sude ovakvi penali.  

Dotakao se Strahonja i duela Caktaša i Postonjskog u kojem je veznjaku Varaždina slomljena noga. 

- To je zaista emotivna situacija za Postonjskog, a sudac Pajač je zadržao emocije. Caktaš nije nimalo kriv. Došao je na vrijeme na loptu, povukao nogu, a Postonjski je krenuo dalje i sam sebi napravio zlo. Nije lako u ovakvoj situaciji ne dodijeliti karton, ali Pajač je dobro postupio.

Vaša reakcija na temu