Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Povijesni dan za gruzijski nogomet, Turska u nadoknadi slomila borbenu Češku

Povijesni dan za gruzijski nogomet, Turska u nadoknadi slomila borbenu Češku

Zanimljiv rasplet posljednje skupine

U posljednjim ogledima skupine F, Gruzija je slavila protiv Portugala 2:0, dok je Turska svladala Češku 2:1. 

Izbornik Portugala Roberto Martinez odlučio se za podosta izmiješan sastav s obzirom da je njegova momčad već osigurala prvo mjesto u skupini, dok je Gruzija maksimalno motivirano i borbeno ušla u utakmicu te zatresla mrežu već u 2. minuti. Pogodak je postigao njihov najbolji igrač Khvicha Kvaratskhelia. Prednost je povećao Georges Mikautadze iz kaznenog udarca u 57. minuti. Gruzija je do kraja očuvala svoju prednost te upisala svoju prvu, povijesnu pobjedu na velikim natjecanjima. 

U drugoj utakmici, odigranoj u Hamburgu, već u 20. minuti su Česi ostali s igračem manje jer je veznjak Antonin Barak zaradio drugi žuti karton. Turska je prednost igrača više iskoristila u 51. minuti kada je poentirao Hakan Calhanoglu, ali njihovo vodstvo nije bilo dugog vijeka. U 66. minuti, nakon loše reakcije turskog vratara Merta Gunoka, poentirao je češki kapetan Tomaš Souček i tako vratio svoju momčad u igru. Do kraja susreta Češka je bila aktivna i borbena, ali s igračem manje ipak je to bio prevelik izazov za njih. U sučevoj nadoknadi, kada su sa svim snagama krenuli prema naprijed, Turska je iz kontranapada preko Cenka Tosuna stigla do pobjede. 

Kao što je već spomenuto Portugal je sa šest osvojenih bodova zauzeo prvu poziciju u skupini. Turska ima jednako bodova kao i oni, ali su završili drugi jer su ih Portugalci svladali u međusobnom ogledu. Za Gruziju je ovo povijesni dan. Ostvarili su svoju prvu pobjedu na velikim natjecanjima te istovremeno prošli u osminu finala kao trećeplasirana momčad. Češka je s jednim bodom zauzela posljednje mjesto u skupini. 

Standings provided by Sofascore

Vaša reakcija na temu