Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Hajduk.hr Šarlija: Nije nam drago što smo izgubili, ali to je prijateljska utakmica

Šarlija: Nije nam drago što smo izgubili, ali to je prijateljska utakmica

'Nekih promjena će biti, mislim da bismo mogli defenzivno uzimati malo više rizika'

Nakon poraza Hajduka od Radomlja (0:1), Zvonimir Šarlija je rekao: 

- Sigurno da smo malo umorni, ali to je normalno za pripreme. Ne bi bilo dobro da smo sad nešto svježi i poletni. Mislim da je bila dobra utakmica. Radomlje se baš onako lijepo pokazalo kao dobar protivnik, nije nam drago što smo izgubili, ali nema veze to je prijateljska utakmica. Nastavljamo raditi isto kao do sada i idemo dalje.

Na čemu trener Gattuso najviše inzistira? Treninzi su teški i zahtjevni?

- Pa jesu. Čini mi se da nam je trenutno najbitnije da uvedemo taj mentalitet da radimo puno, da imamo disciplinu, da znamo kako se odnositi prema nogometu, klubu, suigraču. Zahtjevi su veliki, ali mislim da to tako treba biti. 

Hoće li vi u obrani imati drugačiju ulogu? Koje zahtjeve trener stavlja pred vas? Mijenja li se išta?

- Po ovome što smo dosad radili nekih promjena će biti, mislim da bismo mogli defenzivno uzimati malo više rizika. No, svakako je rano još o tome pričati i nije na meni da o tome pričam. To je na njemu i ima još dosta do prve utakmice da nam objasni sve točno što želi i kako ćemo izgledati.

Sustav igre 4-3-3?

- Sustav kao sustav. To je već pomalo dosadna tema jer sustavi su samo kako počneš, poslije je sve prilagodba na situaciju, protivnika i svoju ekipu. Koji god sustav se igra nogometni zahtjevi su slični. Nema tu neke mudrolije - zaključio je Šarlija.

Vaša reakcija na temu