Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Suđenje je bilo dobro. Ako je i bilo pogrešaka, kriterij je bio ujednačen

Suđenje je bilo dobro. Ako je i bilo pogrešaka, kriterij je bio ujednačen

'Nastojao je puštati igru ne prekidajući istu ni kod čvršćih duela'

Naš sudački analitičar Goran Tenžera je ovako vidio suđenje Matea Ercega iz Benkovca u dvoboju Hajduka i Lokomotive (2:1).

- Sudac Erceg dobro je odsudio ovu utakmicu, znatno bolje nego prije godinu dana kada je posljednji put sudio na Poljudu. Nastojao je puštati igru ne prekidajući istu ni kod čvršćih duela. Ako je i bilo pogrešaka, možemo reći, a što je najvažnije, da je kriterij bio ujednačen za obje momčadi.

Tenžera nastavlja:

- U 35. minuti je mogao dosuditi prekršaj za Kalika ispred kaznenog prostora Lokomotive, kada ga je gostujući igrač neoprezno u zakašnjelom skoku oborio. Krovinović je u 42. minuti igrao rukom, što je također prošlo bez dosuđivanja, kao i hvatanje protivnika od strane Livaje u jednoj obrambenoj akciji uz uzdužnu liniju. U završnici utakmice hrabro je pustio nekoliko graničnih situacija koje su gosti mogli bolje iskoristiti, tako nije pao pod utjecaj i autoritet jednog Rakitića, kada je isti u duelu ostao bez lopte.

Na kraju zaključuje:

Glede opomena držim da je i Diallo u 72. minuti trebao dobiti žuti karton zbog nesmotrenog nadskakivanja protivnika. U 66. minuti je kod zamjene Fetaja istog trebao uputiti da izađe odmah u blizini na suprotnoj strani igrališta, a ne da ide lagano preko cijelog terena, što je izgledalo kao nepopularno zadržavanje i gubitak vremena.

Vaša reakcija na temu