Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Švicarska srušila Italiju i plasirala se u četvrtfinale Europskog prvenstva

Švicarska srušila Italiju i plasirala se u četvrtfinale Europskog prvenstva

Dominantna predstava momčadi Murata Yakina

U prvoj utakmici osmine finala Europskog prvenstva u Njemačkoj, Švicarska je svladala Italiju 2:0. 

Od samog početka susreta Švicarci su bili uvjerljivo bolja momčad. Prvu veliku priliku imali su u 20. minuti, kada je Breel Embolo izašao sam pred talijanska vrata, ali Gianluigi Donnarumma bio je na visini zadatka i atraktivnom obranom zaustavio njegov pokušaj. 

U 37. minuti Švicarska je povela. Ruben Vargas ubacio je s lijeve strane, a iz drugog plana stigao je Remo Freuler, spretno primirio loptu i silovitim udarcem svladao Donnarummu. 

Do kraja poluvremena zaprijetila je momčad Murata Yakina još jednom, u nadoknadi, kada je iz slobodnog udarca precizno zapucao Fabian Rieder, ali Donnarumma je ponovno spasio svoju momčad. 

Odmah na početku drugog poluvremena Švicarska je povećala svoje vodstvo. Asistent prvog pogotka Vargas sjajnim je udarcem nemoćnog ostavio raspoloženog Donnarummu. 

Do kraja susreta Švicarci su uspješno kontrolirali stanje na terenu te u dominantnom stilu izborili svoju ulaznicu za četvrtfinale Europskog prvenstva. Tamo će snage odmjeriti s boljim iz susreta Engleske i Slovačke. 

Cup tree provided by Sofascore
Vaša reakcija na temu