Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Zadar želi zapapriti i Crvenoj zvezdi, može li uz podršku navijača do pobjede?

Zadar želi zapapriti i Crvenoj zvezdi, može li uz podršku navijača do pobjede?

Nadam se da ćemo protiv Zvezde igrati makar slično kao protiv Partizana - rekao je trener Jusup

Kada je objavljen raspored ovosezonske AdmiralBet lige, bilo je jasno da će Zadar imati težak listopad - od 4. do 6. kola na Višnjik su redom poslani Budućnost VOLI, Partizan Mozzart Bet i Crvena zvezda MeridianBet, tri daleko najbolje momčadi regionalnog natjecanja posljednjih godina. U srazu se velikanima Zadar je do sada zabilježio dva poraza, iako nije bio daleko od 'skidanja skalpa' Partizanu u 5. kolu. Zadarski navijači nadaju se da će njihovi košarkaši pružiti sličnu igru i uz malo sreće uspjeti slaviti protiv druge beogradske momčadi.

Dobra vijest za KK Zadar je povratak u roster do sada ozlijeđenog Mate Kalajžića, koji je u prvenstvenoj utakmici protiv Cibone upisao prve službene minute nakon ozljede koju je dobio u posljednjoj pripremnoj utakmici uoči sezone. Lovre Mazalin vuče ozljedu lakta, koju je obnovio u završnim minutama iste utakmice, a manje probleme sa zadnjom ložom osjećao je i Marko Ramljak.

- Crvena zvezda je momčad u rangu Partizana s kojim smo igrali u prošlom kolu, to su euroligaške momčadi i moramo napraviti enormnu potrošnju da uopće dođemo u priliku zaprijetiti im. Teško mi je uspoređivati tko je bolji od njih, no svakako oboje su vrlo kvalitetni. Nadam se da ćemo protiv Zvezde igrati makar slično kao protiv Partizana. Nama je važno vidjeti što je s Mazalinom i njegovom ozljedom, Kalajžić se vraća nakon ozljede, ali još uvijek nije u formi. Sedam minuta koje je odigrao dobro će mu doći u njezinom hvatanju, izuzetno nam je biran igrač u rotaciji vanjske linije - kaže trener Zadra Danijel Jusup.

Beogradska momčad nema idealan start u AdmiralBet ABA ligi: izgubila je na premijeri u Dubaiju i zatim iznenađujuće kod Splita. U prošlom kolu u gostima je pobijedila Budućnost VOLI i tako pokazala kako se ipak radilo o prolaznim slabostima. A o tome kako će proći u Zadru nešto će se pitati i domaću momčad.

- Nadam se da ćemo u utakmicu ući kao u onu protiv Partizana. To je jedna od najtežih utakmica, još jedna euroligaška momčad, nema smisla pričati o kvaliteti rostera. Utakmica protiv Partizana, pa i pobjeda Splita, pokazali su nam da se može igrati s njima. Moramo gledati sebe, ući u utakmicu s vjerom da možemo nešto napraviti, ostati što duže u igri i 'zapapriti' kao što smo Partizanu - kaže kapetan Marko Ramljak.

Utakmica se igra u Dvorani Krešimir Ćosić u subotu s početkom u 20 sati, uz izravan prijenos na Areni Sport 2. Ulaznice se mogu kupiti na linku https://www.entrio.hr/brand/kk-zadar.

Vaša reakcija na temu