Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MNK Hajduk Žarko Luketin novi trener vratara u MNK Hajduk

Žarko Luketin novi trener vratara u MNK Hajduk

Jedan od najboljih hrvatskih čuvara mreže preuzeo novu funkciju

Žarko Luketin je novi trener vratara u MNK Hajduk.

'Ponosno objavljujemo da je Žarko Luketin novi član naše obitelji, te će preuzeti ulogu trenera vratara. 

Žarko Luketin, donedavni je reprezentativac i jedan od ponajboljih hrvatskih vratara. Rođen je 16. ožujka 1989. godine, a prve je futsal-korake napravio igrajući za splitski Škver. Braneći boje UHBDDR-a iz Dugopolja Luketin je došao do statusa vratara U-21 reprezentacije. Uslijedila je epizoda u Muć Bitumini, gdje u premijernoj prvoligaškoj sezoni pokazuje svu raskoš svog talenta. Korak naprijed bio je prijelazak u Mejaše, a zatim u Vrgorac s kojim je došao na korak do naslova prvaka Hrvatske.

Naslov prvaka Luketin je osvojio prelaskom u zagrebački Nacional, gdje se profilirao kao ponajbolji vratar Hrvatske. U ljeto 2016. godine Luketin potpisuje za Split, gdje u tri sezone ne uspijeva pomoći Splićanima kako bi prekinuli post kada je u pitanju naslov prvaka Hrvatske, te za utjehu osvaja tek kup Hrvatske.

Iz Splita Luketin odlazi u omiški Olmissum, te je jedan od najzaslužnijih za uzlet i dominaciju Omišana koji su u spomenute dvije sezone osvojili dva naslova prvaka, kup i superkup Hrvatske. U ljeto 2021. godine Luketin je Omiš zamijenio Pulom, s kojom u premijernoj prvoligaškoj sezoni dolazi do finala doigravanja. Iz Pule splitski vratar odlazi u Crnicu, no nakon dvije sezone u Šibeniku došlo je vrijeme za rastanak', objavio je MNK Hajduk.


Vaša reakcija na temu