Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash 'NOVI IZRAELSKI MASAKR' Napadnut šatorski kamp u Gazi, umrla i djeca

'NOVI IZRAELSKI MASAKR' Napadnut šatorski kamp u Gazi, umrla i djeca

Deseci mrtvih i ranjenih

U izraelskim napadima na šatorski kamp za raseljene Palestince u južnom pojasu Gaze, poginulo je najmanje 40 ljudi, a 60 ih je ranjeno, objavila je palestinska novinska agencija WAFA.

Prema civilnoj službi za hitne slučajeve u Gazi, šatorsko naselje u blizini Khan Younisa u području Al-Mawasi - koje je označeno kao humanitarna zona - pogođeno je s najmanje četiri projektila u ranim satima u utorak.

Stanovnici i liječnici na mjestu događaja rekli su da se najmanje 20 šatora zapalilo nakon raketnih napada koji su ostavili kratere duboke čak devet metara.

Službenik za civilne hitne slučajeve u Gazi rekao je da njihovi timovi 'još uvijek izvlače ranjene iz ciljanog područja' i ustvrdio da 'izgleda kao novi izraelski masakr'.

Služba za hitne slučajeve rekla je da su među 65 ubijenih i ranjenih žene i djeca, ali nije rekla koliko ih je poginulo ili ozlijeđeno, javlja Sky News.

U priopćenju su Izraelske obrambene snage potvrdile da su izvele napad, za koji su rekli da su 'pogodili značajne Hamasove teroriste koji su djelovali unutar zapovjednog i kontrolnog centra ugrađenog unutar humanitarnog područja u Khan Younisu', prenosi RTL.

Vaša reakcija na temu