Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Djevojčica umrla na zubarskom stolcu, anesteziologu prijeti doživotna kazna

Djevojčica umrla na zubarskom stolcu, anesteziologu prijeti doživotna kazna

Nije mu prvi put

Frankfurtsko javno tužiteljstvo zatražilo je doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubojstva iz nehaja za anesteziologa iz Hessena kojem je 2021. na zubarskom stolcu od sepse umrla pacijentica, četverogodišnja djevojčica.

Anesteziolog je osumnjičen zbog nesavjesnog liječenja više pacijenata te smrti djevojčice. Kako se sumnjiči, liječnik je djeci ubrizgavao kontaminirani anestetik za liječenje zuba zbog čega su zadobili trovanje krvi. Drugo dvoje djece koje je liječilo jedva je preživjelo.

67-godišnjak je kriv i po tri točke optužnice za pokušaj ubojstva druge djece, kazala je predstavnica tužiteljstva u izjašnjenju o krivnji pred sudom u Frankfurtu.

Državno odvjetništvo zatražilo je i pritvaranje muškarca prilikom izricanja presude. Osim toga, zatražena je i zabrana obavljanja djelatnosti.

Anesteziolog, koji živi u Bensheimu u južnom Hessenu, već ima kazneni dosje za ubojstvo iz nehaja odrasle pacijentice 2019. godine. Sada je u mirovini, piše Fenix-magazin.

Vaša reakcija na temu