Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Prosvjedi u europskom gradu zbog masovnog turizma, turiste zalijevaju vodom

Prosvjedi u europskom gradu zbog masovnog turizma, turiste zalijevaju vodom

'Ovakav ekonomski model čini nas siromašnijima i ovisnijima'

Prosvjed protiv masovnog turizma u Barceloni okupio je tisuće stanovnika. Uz transparente 'Turisti, idite kući!' i 'Barcelona nije na prodaju', neki su čak i polijevali vodom goste u restoranima drugog po veličini grada Španjolske.

'Došli smo na prosvjed protiv masovne turistifikacije Barcelone. Prošle godine grad se u potpunosti podredio turistima. Mi želimo grad za njegove građane, a ne grad koji služi za turiste', rekao je Albert Valencia, prosvjednik u Barceloni, prenosi Dnevnik Nove TV

Prosvjednici traže novi ekonomski model jer je cijena stanovanja u deset godina porasla oko 70 posto. Pokrajinu Kataloniju, kojoj je Barcelona glavni grad, godišnje posjeti 18 milijuna turista.

'Ovakav ekonomski model čini nas siromašnijima i ovisnijima. Utječe i na cijenu stanovanja, a to je sada alarmantan i uznemirujuć problem za stanovništvo', izjavila je prosvjednica Nuaria Suarez

Vaša reakcija na temu