Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP Srbije TERORIZAM U SUSJEDSTVU Supruga ubijenog napadača iz Beograda otišla je ranije iz Srbije

TERORIZAM U SUSJEDSTVU Supruga ubijenog napadača iz Beograda otišla je ranije iz Srbije

Priveli su još dvoje ljudi

Miloš Žujović (25) izveo je u subotu teroristički napad u Beogradu i teško ranio policajca Miloša Jevremovića (34) ispred ambasade Izraela. Pucao je iz samostrela, a njega su ubrzo ubili. Besa (26), supruga teroriste Miloša Žujovića, napustila je Srbiju prije tri dana, piše Blic.rs.

Ona je 27. lipnja otišla za Crnu Goru. Za sada se ne zna pouzdano je li znala za teroristički plan supruga, odnosno je li sudionica u terorističkom napadu muža na izraelsku ambasadu u Beogradu. Prema saznanjima Blica, MUP Srbije zatražio je od crnogorske policije privođenje i ispitivanje Žujovićeve supruge.

Miloš Žujović koji je nakon prelaska na islam uzeo ime Salahudin sa suprugom je živio u Novom Pazaru. Kako piše Blic.rs., imaju sina N. Ž. koji će 4. srpnja napuniti godinu dana, a šuška se i kako je trudna. U stanu koji su iznajmljivali u Novom Pazaru, osim smeća, pronašli su i pelene. Besa je rođena muslimanka. MUP Srbije objavio je jučer fotografiju teroriste Miloša i Bese koja je napravljena 11. ožujka u Upravi za strance prilikom njene prijave boravka. Besa je potpuno pokrivena i nosi nikab koji ima samo otvor za oči.

Inače, Miloš Žujović i ranije je bio poznat po nasilnom ponašanju. Napao je ženu u busu na liniji Beograd - Bar. Opisala je da ju je Žujović udario, iako je bila sama s djecom, a potom je prijetio da će se 'igrati s njihovim glavama'.

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić donio je odluku poslije jučerašnjeg terorističkog napada o proglašenju crvenog nivoa osiguranja prijetnji od terorizma.

- Svi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova poduzimaju mjere kako bi osigurali građane - stoji u opisu fotografija objavljenih na Instagram profilu MUP-a.

Policija je jučer uhitila i Igora Despotovića (25) zbog sumnje na terorističko udruživanje zajedno s ubijenim napadačem Milošem. Pritvor je određen i Kemalu Begoviću prilikom pretresa u Novom Pazaru. Njemu su oduzeli prsluk sa zastavom tzv. Islamske države na leđima, piše Telegraf.rs.

Vaša reakcija na temu