Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot (Twitter) VIDEO Albanci napravili kaos na ulicama Londona

VIDEO Albanci napravili kaos na ulicama Londona

Slavili Dan nezavisnosti

Mnoštvo Albanaca je sinoć izišlo na ulice Londona kako bi proslavilo Dan nezavisnosti svoje zemlje. Na brojnim snimkama iz centra Londona se vide muškarci i žene u skupocjenim automobilima koji mašu albanskim zastavama dok policajci od njih zahtijevaju da prekinu zaustavljati promet, prenosi Index.

'Policiji je dojavljeno da se velika grupa vozila okuplja na određenim cestama. Naši pripadnici su odmah izašli na teren kako bi maksimalno umanjili mogućnost ometanja prometa', naveli su u priopćenju iz policije. 

Dodali su da je tijekom policijskog postupanja privedena jedna osoba. 

Dok su muškarci u automobilima trubili i driftali, djevojke u narodnim nošnjama su izvodile tradicionalne narodne plesove, a bacale su se i petarde. Snimke i fotografije koje su se proširile društvenim mrežama su izazvale burnu reakciju ostalih stanovnika Londona, piše Daily Mail.

Neki stanovnici bijesni

'Albanci u Londonu koji su slavili svoj Dan neovisnosti sebično su blokirali Strand i Trafalgar Square dok su ljudi izlazili iz kina u 22 sata', bijesno je reagirao jedan korisnik na Twitteru. 

'Jedan od razloga zašto mi je jučer trebalo puno vremena da dođem kući', dodao je drugi korisnik.

Svoj komentar je dao i Nigel Farage, britanski političar i jedan od najpoznatijih zagovornika Brexita. 

'Ovo je bilo sinoć u Londonu. Bože, pomozi nam', napisao je Farage na svom Twitteru. 

Inače, podaci o prelascima La Manchea u malim čamcima u prvih devet mjeseci ove godine pokazuju da se u više od trećine slučajeva radilo o Albancima. 

Vaša reakcija na temu