Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Vulin: Vučić se divi Rusiji, on i Putin su prijatelji

Vulin: Vučić se divi Rusiji, on i Putin su prijatelji

Nalazi se u Kazanu, gdje se održava summit BRICS-a

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin nalazi se u Kazanu, gdje se održava summit BRICS-a u organizaciji Vladimira Putina. Tim povodom je dao intervju za RIA Novosti te rekao kako su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov ruski kolega prijatelji.

'Srbija izražava nadu da će imati priliku postati članica BRICS-a, organizacije koja nudi veću slobodu i ne zahtijeva promjenu političkog sustava ni pridruživanje režimima sankcija', kazao je Vulin u intervjuu.

Naglasio je da se Srbija osjeća dobrodošlo među prijateljskim zemljama BRICS-a, koje, kako je naveo, pružaju slobodu izbora, što je za Beograd bitna alternativa.

'Prvi put možemo birati. Trebali bismo naučiti da, na kraju krajeva, možemo birati. Ovo je za nas veoma važno. Veoma sam zainteresiran da saznam više o BRICS-u i nadam se da će u njemu biti mjesta za Srbiju', izjavio je Vulin na marginama summita, piše Index.

Vulin je kazao da BRICS ne traži od članica da mijenjaju svoje političke sustave ili da se pridruže sankcijama. Također je istaknuo da je predsjednik Srbije veliki zagovornik prijateljstva s Rusijom te da poštuje njenu povijest i kulturu.

'Moj predsjednik zaista se divi povijesti Rusije, njenoj kulturi i on je nepokolebljiv pristalica prijateljstva između Rusije i Srbije. I, ako mogu da kažem, Vučić i Putin su prijatelji', rekao je Vulin, dodajući da Vučić planira prisustvovati obilježavanju 80. godišnjice pobjede nad nacizmom u Moskvi.

'Zato očekujem sastanak predsjednika Vučića i predsjednika Putina u Moskvi, a hoće li se oni sastati u trećim zemljama, to sada ne mogu reći', kaže Vulin.

Vaša reakcija na temu