Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Besplatan posjet Pećinskom parku Grabovača može se ostvariti s iskaznicom bilo koje knjižnice u Hrvatskoj

Besplatan posjet Pećinskom parku Grabovača može se ostvariti s iskaznicom bilo koje knjižnice u Hrvatskoj

Cilj je poticanje čitanja i aktivnog odmora u prirodi

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, od 15. do 31. listopada, te tijekom prva dva vikenda u studenom (petkom, subotom i nedjeljom), imate priliku besplatno posjetiti impresivni Pećinski park Grabovača i fascinantnu špilju Samograd uz predočenje članske iskaznice bilo koje knjižnice u Hrvatskoj. 

U suradnji s Narodnom knjižnicom Općine Perušić, Javna ustanova Pećinski park Grabovača već treću godinu zaredom sudjeluje u obilježavanju Mjeseca hrvatske knjige. U ovogodišnjem izdanju Mjeseca hrvatske knjige kao tema je istaknuta vrijednost pripovijedanja i kazivanja, posebice onih književnih vrsta koje pripadaju usmenoj književnosti, kao što su bajka ili legenda. 

Polazište Programskog i organizacijskog odbora bila je 150. godišnjica rođenja velike hrvatske spisateljice Ivane Brlić-Mažuranić. Prošlogodišnja inicijativa privukla je više od 300 'čitača', a njezin cilj je poticanje čitanja i aktivnog odmora u prirodi.

Vaša reakcija na temu