Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Jaković FOTOGALERIJA Šušur u Gradskoj luci, a sezona je tek počela

FOTOGALERIJA Šušur u Gradskoj luci, a sezona je tek počela

Lijepe jahte mame poglede prolaznika

Šušur je bio u popodnevnim satima u splitskoj Gradskoj luci. Uz mnogobrojne jedrilice, brodice, bilo je i dosta gumenjaka koju su turiste sa Matejuške vozili na obližnje otoke. Treba spomenuti i 'Kriljane' (mini kruzeri inače privezani u Krilu Jasenice, obično im je Split polazna točka) kojih je danas bilo vrlo malo privezano na Istočnoj obali jer su već u svom 'điru', vode grupe turista na tjedne obilaske okolnih otoka.

Moglo se vidjeti i Oliver, našeg trenutno najpopularnijeg trajektnog broda. U njegovoj pozadini se nazire veliki kruzer, ali Splićanima je Oliver ipak 'bliži srcu'.

Moglo se danas primijetiti i dosta lijepih jahti privezanih na Zapadnoj obali pa su prolaznici uživali u razgledavanju, iako će oni veći i ljepši primjerci stići u tek srcu sezone. Ono što je posebno privuklo pažnju prolaznika je gliser privezan uz jahtu. Naime, na sebi ima 4 vanbrodska motora koji imaju oznaku 425 v8 5,6 l (425 konjskih snaga, motor od 8 cilindara u obliku slova v i snagu od 5,6 kubika) što je nevjerojatna snaga samo jednog motora, a gliser ih ima čak četiri, što je ukupno 1700 konja! Za vrijeme mirnog mora može uhvatiti brzinu od preko 100 km/h.


Vaša reakcija na temu