Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Poziv za prijavu sudionika u Dalmacija storytelling destinacija program

Poziv za prijavu sudionika u Dalmacija storytelling destinacija program

Interpretatora baštine / edukacija interpretatora baštine

Upravni odjel za turizam, pomorstvo i promet Splitsko-dalmatinske županije najavljuje javni poziv za prijavu sudionika u program Dalmacija storytelling destinacija. Rok za prijavu je 24. listopada ove godine.

Program započinje s petodnevnom edukacijom interpretatora baštine, koja će se održati od 25. do 29. studenog 2024. godine u Edukacijskoj dvorani Centra za posjetitelje Skrivena Dalmacija u Dugopolju.

Program obuke uključuje 5-dnevni hands-on trening prema Interpret Europe CIG-certifikatu, čiji je cilj kreiranje novih tematskih storytelling tura na području Splitsko-dalmatinske županije.

Sudionici će imati mogućnost usvojiti alate i metode koje im omogućuju pretvaranje baštinskih fenomena u nezaboravna iskustva, a posjetiteljima pružiti aktivno sudjelovanje, čime se jača njihovo poštovanje i potreba za očuvanjem kulturne baštine.

'Pozivamo sve licencirane turističke vodiče i muzejske djelatnike s prebivalištem u Splitsko-dalmatinskoj županiji da se prijave za sudjelovanje u ovom programu.

Broj polaznika je ograničen, a odabir će se provesti na temelju zaprimljenih prijava.

Prednost pri upisu imati će oni s prebivalištem na otocima i u ruralnim dijelovima županije', poručuju iz Županije.

Nakon završetka treninga, sudionici će imati priliku zajedno kreirati komercijalno dostupne tematske šetnje i vođenja, koje će biti predstavljene dionicima u turizmu iz Splitsko-dalmatinske županije.

Također, svi kreirani proizvodi bit će uključeni u promotivne aktivnosti UO za turizam, pomorstvo i promet.

Poziv na prijavu i prijavni obrazac možete pronaći  na sljedećem LINKU, odnosno na www.dalmacija.hr/natjecaji/.

'Ne propustite priliku postati dio ovog inspirativnog programa koji podiže kvalitetu kulturno-turističke ponude naše regije!', ističu iz Županije.
Vaša reakcija na temu