Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Prihodi od stranih turista u prvom tromjesečju ove godine iznosili 824,7 milijuna eura

Prihodi od stranih turista u prvom tromjesečju ove godine iznosili 824,7 milijuna eura

'To je potvrda svim strateškim aktivnostima Vlade RH, kojima Hrvatsku pozicioniramo kao cjelogodišnju turističku destinaciju', ističe ministar Glavina

Prema podacima Hrvatske narodne banke (HNB) u prvom tromjesečju 2024. godine prihodi od stranih turista iznosili su 824,7 milijuna eura što predstavlja rast od 24,61 posto u odnosu na prva tri mjeseca 2023. godine, odnosno prihodovano je 162,9 milijuna eura više.

'Zadovoljni smo jer se trend ostvarivanja rekordnih prihoda od stranih turista u protekle dvije godine nastavio i u 2024. godini. Od 2016. godine do zaključno s 2023. kada su prihodi od stranih turista iznosili rekordnih 14,6 milijardi eura, bilježimo povećanje za 75%, a sada je taj rast još više izražen i izvan ljetnih mjeseci', kaže ministar turizma i sporta Tonči Glavina.

Ističe kako je to ujedno i ponovna potvrda svim strateškim aktivnostima Vlade RH, kojima Hrvatsku pozicioniramo kao cjelogodišnju turističku destinaciju.

'To su nam pokazali i rezultati ovogodišnje predsezone u kojoj smo u prvih pet mjeseci ostvarili 12% bolji turistički promet nego u istom razdoblju prošle godine', naglasio je ministar Glavina.

Vaša reakcija na temu