Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
LUDA UTAKMICA Engleska bila na rubu ispadanja, pa u produžecima svladala borbenu Slovačku

LUDA UTAKMICA Engleska bila na rubu ispadanja, pa u produžecima svladala borbenu Slovačku

U četvrtfinalu će snage odmjeriti sa Švicarskom

U utakmici osmine finala Europskog prvenstva Engleska je poslije produžetaka svladala Slovačku 2:1.

Slovaci su hrabro i razigrano ušli u utakmicu. Englezima su dopustili jako malo, bili su konkretnija i bolja momčad, a nagrada za to stigla je u 25. minuti. Njihov najbolji strijelac na turniru Ivan Schranz izašao je sam pred Jordana Pickforda i spretno pogodio za vodstvo.

Nakon katastrofalnog prvog dijela, Engleska se malo trgnula. Postali su aktivniji prema naprijed, a u 51. minuti su i zatresli mrežu preko Phila Fodena. Međutim, veznjak Manchester Cityja bio je u nedozvoljenoj poziciji. 

Do kraja regularnog vremena Englezi su nastavili pritiskati, ali većinu vremena to je izgledalo slabašno i bezidejno. Ipak, u posljednjoj minuti sudačke nadoknade ukazao se Jude Bellingham, škaricama poravnao rezultat te odveo utakmicu u produžetke. Engleze je ovaj pogodak motivirao te su već u prvoj minuti produžetaka poentirali za vodstvo, a strijelac je bio kapetan Harry Kane.

Do kraja je momčad Garetha Southgatea očuvala prednost te izborila plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva, gdje će snage odmjeriti sa Švicarskom.

Cup tree provided by Sofascore

Vaša reakcija na temu