Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Provjerite kako je bilo na 15. Nostalgiji

FOTOGALERIJA Provjerite kako je bilo na 15. Nostalgiji

Manifestacija koja promiče nematerijalno kulturno bogatstvo Kaštela

Dani tradicije 'Nostalgija' Kaštela 2024. održali su se od 27. lipnja do 30. lipnja 2024. na Brcu i na Rivi u Kaštel Novom. Organizirala ih je TZG Kaštela, suorganizatori su bili članovi udruge Šušur, a održala se pod pokroviteljstvom Grada Kaštela, Županije splitsko-dalmatinske, TZ Splitsko-dalmatinske županije, Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, Ministarstva turizma, Ministarstvo poljoprivrede, Cemex Hrvatska d.o.o.

U cilju očuvanja i promocije bogatstva kaštelanske i hrvatske baštine i produženja turističke sezone, Turistička zajednica grada Kaštela u suradnju s udrugom za promicanje kvalitete života, kulturnih vrijednosti i baštine Šušur, započela je 2010. godine s organizacijom manifestacije 'Nostalgija - Dani tradicije Kaštela' s naglaskom na bogatstvo nematerijalne kulturne baštine, izvorne hrvatske proizvode i u duhu kršćanske tradicije.

'Svih ovih petnaest godina ovom kulturno-gastro-sajamskom manifestacijom želimo da posjetitelji osjete i dožive Kaštela i Hrvatsku kroz mirise i okuse gastro ponude autohtonih jela i pića, zvuke folklora i narodne običaje, klapsku i duhovnu pjesmu, tradicijske obrte i unikatne rukotvorine kao dio bogatstva hrvatske nematerijalne kulturne baštine. Od samog početka organizacije manifestacija je postala međunarodna, a kaštelani i njihovi gosti imali su prigodu uživati u etno i gastro baštini Hrvatske i susjednih zemalja, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Poljske', poručuju iz TZ grada Kaštela.

Ova manifestacija 2017. godine dobila je posebno priznanje 'Suncokret ruralnog turizma Hrvatske' za tradicijsku manifestaciju.

Vaša reakcija na temu