Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Brzinski njoki s rajčicom i sirom

RECEPT Brzinski njoki s rajčicom i sirom

Ljetni ručak

Mozzarella i rajčica na divan će se način sljubiti s njokima... Ovi brzinski njoki s rajčicom i sirom pravi su ljetni hit i najbolji ljetni ručak u dane kad ti se ne da puno vremena provoditi u kuhinji

Domaći njoki, umak od rajčice, omiljeni začini i fina mozzarella savršen su recept za jednostavan i okusom bogat ručak. Njoke pomiješaj s umakom od rajčica, sve zajedno prebaci u posudu za pečenje pa pospi naribanom mozzarellom. Ubaci u pećnicu i pusti da se sir rastopi. 

Za mesni ručak slobodno dodaj i malo pancete ili pak kobasicu, piše Miss Gastro.

Sastojci

maslinovo ulje 1 žlica

luk 1 kom

svježa crvena paprika 1 kom

pelati iz konzerve 400 g

njoki 500 g

svježi bosiljak 0,33 šalica

mozzarella 125 g

Postupak

Zagrij ulje u velikoj tavi te propirjaj nasjeckani luk i sitno sjeckanu papriku 5 minuta.

Umiješaj protisnuti češnjak, prži ga minutu pa dodaj u to sjeckanu rajčicu. Kuhaj 10-ak minuta i povremeno promiješaj.

Skuhaj njoke prema uputama na pakiranju pa ih umiješaj u umak.

Posoli, dodaj natrgani bosiljak i premjesti u veliku vatrostalnu posudu.

Bosiljak

Pospi njoke razmrvljenom mozzarellom i peci do 10 minuta na 200 stupnjeva, sve dok sir ne dobije mjehuriće i zlatnu boju.

Vaša reakcija na temu