Mozzarella i rajčica na divan će se način sljubiti s njokima... Ovi brzinski njoki s rajčicom i sirom pravi su ljetni hit i najbolji ljetni ručak u dane kad ti se ne da puno vremena provoditi u kuhinji
Domaći njoki, umak od rajčice, omiljeni začini i fina mozzarella savršen su recept za jednostavan i okusom bogat ručak. Njoke pomiješaj s umakom od rajčica, sve zajedno prebaci u posudu za pečenje pa pospi naribanom mozzarellom. Ubaci u pećnicu i pusti da se sir rastopi.
Za mesni ručak slobodno dodaj i malo pancete ili pak kobasicu, piše Miss Gastro.
Sastojci
maslinovo ulje 1 žlica
luk 1 kom
svježa crvena paprika 1 kom
pelati iz konzerve 400 g
njoki 500 g
svježi bosiljak 0,33 šalica
mozzarella 125 g
Postupak
Zagrij ulje u velikoj tavi te propirjaj nasjeckani luk i sitno sjeckanu papriku 5 minuta.
Umiješaj protisnuti češnjak, prži ga minutu pa dodaj u to sjeckanu rajčicu. Kuhaj 10-ak minuta i povremeno promiješaj.
Skuhaj njoke prema uputama na pakiranju pa ih umiješaj u umak.
Posoli, dodaj natrgani bosiljak i premjesti u veliku vatrostalnu posudu.
Bosiljak
Pospi njoke razmrvljenom mozzarellom i peci do 10 minuta na 200 stupnjeva, sve dok sir ne dobije mjehuriće i zlatnu boju.