Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP Alkoholizirani vozači u Splitu uhvaćeni dva puta iste večeri

Alkoholizirani vozači u Splitu uhvaćeni dva puta iste večeri

Obojica su uhićena

Na Putu Trstenika u Splitu u nedjelju je, oko 1.40 sati, zaustavljen 38-godišnjak kojem je izmjereno 0,54 promila alkohola u krvi, a utvrđeno je i kako je 20 minuta ranije u Starčevićevoj ulici također zaustavljen i isključen iz prometa jer je bio pod utjecajem alkohola od 0,61 promil. Nakon što su ga prvi put zaustavili izdali su mu mjeru zabrane upravljanja u trajanju od mjesec dana. 

'Nakon što je i drugi put zaustavljen jer je unatoč izdanoj mjeri opet alkoholiziran sjeo za upravljač i vozio, uhićen je i doveden u službene prostorije i odveden je na sud. U optužnom prijedlogu zatraženo je zadržavanja, izricanje kazna zatvora u trajanju od 30 dana u novčana kazna te određivanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije  u trajanju od godine dana', izvijestila je policija.

U subotu su zaustavili 26-godišnjaka koji je imao 0,99 promila alkohola u organizmu i izdali su mu mjeru upravljanja u trajanju od tri mjesec dana. Međutim unatoč izrečenoj zabrani  i činjenici da je bio alkoholiziran, 26-godišnjak se ponovno uključio u promet i zaustavljen je ponovno na području Splita. U

tvrđeno je da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola ovaj put od 0,82 g/kg, vozio je brzinom od 116 km/h u naseljenom mjestu gdje je ograničenje brzine 70 km/h, prilikom prestrojavanja nije koristio pokazivač smjera, a za vrijeme vožnje na nedopušteni način koristio je mobitel. Također, upravljao je vozilom, za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. 

Uhićen je i doveden u službene prostorije i odveden na sud. Zatraženo je da mu se zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja izrekne zadržavanje i kazna zatvora od 60 dana.

Vaša reakcija na temu