Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Matijević tražio da se ne kažnjavaju vozači koji parkiraju na neuređenoj zelenoj površini, odgovorio mu je Ivošević

Matijević tražio da se ne kažnjavaju vozači koji parkiraju na neuređenoj zelenoj površini, odgovorio mu je Ivošević

'Red znači da nečiji nezakonit komot više nije opcija i da nekad će trebati prošetati 200 m od kuće do auta u garaži'

Vijeće GK Blatine-Škrape uputilo je zahtjev Gradu da ne sankcioniraju vozače koji parkiraju na neuređenoj zelenoj površini uz kolnik, a kao razlog navode nedostatak parkirnih mjesta na Škrapama. Dopis kojeg potpisuje Davor Matijević uz komentar je objavio dogradonačelnik Bojan Ivošević. Poručio je kako je  Grad Split u blizini dijela Ulice Matice hrvatske koji se nalazi u obuhvatu GK Blatine-Škrape (u radiusu manjem od 300 m) investirao 7,2 milijuna era u gradnju dvije garaže s više od 600 parkirnih mjesta u kojima danas ima i više nego dovoljno praznih mjesta.

'Kada smo se odlučili ići u tu investiciju jasno smo rekli da idemo u tom smjeru kako bi uveli red na javnim površinama u okolici novih garaža, kako bi nogostupi služili za pješake, kako bi OSI i roditelji s djecom imali nesmetan prolaz, kako bi se mogle formirati biciklističke staze, a zelene površine služile za sadnju biljaka. I to danas radimo. 

Naravno, red znači da nečiji nezakonit komot više nije opcija i da nekad će trebati prošetati 200 m od kuće do auta u garaži. Naravno da nekome tko je navikao od zelene površine nezakonito raditi parking to smeta, al je skandalozno da jedan kotar šalje ovakav dopis u gradsku upravu i protivi se provođenju Zakona RH i Odluka Grada Splita. Valja podsjetiti da se zbog sličnih 'sugestija' oko kazni za prometne prekršaje u nekim drugim gradovima uključivao USKOK.

Znate kad bi se red uveo u ovaj grad da su na čelo grada došli ovakvi populisti? Nikad', zaključio je Ivošević.

Vaša reakcija na temu