Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Sinj poziva da prijavite programe iz kulture za 2025. godinu

Sinj poziva da prijavite programe iz kulture za 2025. godinu

Evo tko sve može sudjelovati

Grad Sinj objavio je javni poziv za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi za 2025. godinu. Sredstva iz gradskog proračuna bit će namijenjena za podršku kulturnih djelatnosti, projekata, manifestacija i programa koji doprinose razvoju i obogaćivanju kulturnog života grada.
Javne potrebe u kulturi uključuju financiranje:

-  redovnih aktivnosti kulturnih udruga s područja Grada Sinja,
-  muzejsko-galerijskih i likovnih programa,
-  književne, kazališne, filmske, glazbene i plesne projekte,
-  programe tradicijske kulture, kulturno-umjetničkog amaterizma te urbane kulture i kulture mladih,
-  međugradsku, međužupanijsku i međunarodnu kulturnu suradnju.

Tko može sudjelovati?

Na Javni poziv mogu se prijaviti udruge, ustanove, trgovačka društva, obrti, umjetničke organizacije, samostalni umjetnici i fizičke osobe koje djeluju u području kulture. Sve prijave moraju biti dostavljene putem odgovarajuće prijavnice, koja je dostupna na službenoj stranici Grada Sinja (www.sinj.hr) ili u Uredu Grada.

Rok za prijave

Rok za podnošenje prijava je zaključno 4. studenog 2024. godine. Prijave koje ne budu potpune ili koje stignu nakon navedenog roka neće se razmatrati.

Svi prijedlozi bit će procijenjeni od strane Kulturnog vijeća Grada Sinja, koje će dati stručna mišljenja Gradskom vijeću i Gradonačelniku, a konačna raspodjela sredstava bit će objavljena u “Službenom glasniku Grada Sinja”.

Prioritetni projekti

'Grad će posebnu pažnju posvetiti programima koji potiču izvornost, kreativnost i inovativnost, kao i onima koji uključuju suradnju s drugim gradovima i državama te programe koji dopiru do većeg broja građana.
Pozivamo sve zainteresirane da iskoriste ovu priliku i pridonesu kulturnom razvoju Grada Sinja svojim idejama i projektima', poručuju iz sinjske gradske uprave.

Vaša reakcija na temu