Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
JESEN U KAŠTELIMA Ove subote u Kambelovcu

JESEN U KAŠTELIMA Ove subote u Kambelovcu

Od 10 sati u Dudanovom parku

U subotu, 12. listopada u Dudanovom parku u Kaštel Kambelovcu u 10 sati započinje manifestacija Jesen u Kaštelima.

U cilju promicanja agro-turističke ponude Kaštela, tradicijskih djelatnosti i poljoprivredne tradicije Kaštela manifestaciju organiziraju Udruga za promicanje kvalitete života, kulturnih vrijednosti i baštine 'Šušur' i Turistička zajednica grada Kaštela, pod pokroviteljstvom Grada Kaštela, te u suradnji s kaštelanskim odgojno-obrazovnim ustanovama i udrugama. Pod kapom Jeseni u Kaštelima održava se i Sajam plodova zemlje u kojoj su objedinjene i manifestacije Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.


Manifestacija se održava u povodu Svjetskog dana hrane i obilježavanja 31. obljetnice primanja Hrvatske u članstvo Organizacije za prehranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda. Poljoprivreda u Kaštelima ima dugu i bogatu tradiciju stoga odgojno-obrazovne ustanove i udruge doprinose već 33 godinu kroz ovu manifestaciju podizanju svijesti građana o očuvanju i zaštiti okoliša, zdravoj prehrani, ekološkoj poljoprivredi, očuvanju autohtonih poljoprivrednih kultura i očuvanju tradicije. Otkriće Kaštelanskog crljenka, kao sinonima vinske sorte Zinfandel učinio je grad Kaštela jednim od najpoznatijih vinskih destinacija u svijetu i veliko je priznanje generacijama vrijednih kaštelanskih vinogradara i vinara.

Svečanostima Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godina kao narod i kao pojedinci podareni.

Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se od 1991. godine u odgojno-obrazovnim ustanovama, a 27. godinu kao jedinstvena gradska manifestacija.

Program 12. listopada započinje u 10 sati svečanim otvorenjem i gastro programom. Slijedi  blagoslov kruha i plodova zemlje, nastup KUD-ova, klapa i djece,  obilazak štandova te podjela zahvalnica sudionicima,

Vaša reakcija na temu