Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Dalić otkrio koji je igrač otpao te kakvo je stanje s Perišićem

Dalić otkrio koji je igrač otpao te kakvo je stanje s Perišićem

Hrvatsku čekaju dvije utakmice Lige nacija

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se u Zagrebu uoči dvije utakmice Lige nacija. Izabranici Zlatka Dalića u subotu 12. listopada na Maksimiru će igrati sa Škotskom, a tri dana kasnije gostovat će u Varšavi protiv Poljske. 

Danas je točno sedam godina otkako sam preuzeo reprezentaciju. Nisam očekivao da će to ovoliko trajati. Nismo očekivali da ćemo osvojiti tri medalje. Veseli me da i nakon sedam godina imam puno motiva, to mi je fascinantno. Čast i ponos je voditi reprezentaciju, najljepši posao koji ću uopće raditi. Hvala svima koji su bili u i oko reprezentacije. Nisam mislio da ću biti sedam mjeseci, a kamoli sedam godina. Nadam se da će biti još lijepih trenutaka. Imamo kvalitete i motiva - rekao je Dalić, a potom dodao:

Čeka nas Škotska u subotu. Imamo dva treninga više nego prije. Protivnik koji je zadnji u našoj skupini, nema bodove, ali ne smijemo se opustiti. Igrali su dvije dobre utakmice. A i naša povijest s njima nije sjajna, samo jedna pobjeda na Euru. S popisa otpada Pongračić, koji je ozlijeđen i ostaje u klubu. Kovačić neće doći na okupljanje danas, ima privatne stvari, nadam se da će sve biti u redu. Perišić je imao nezgodnu ozljedu prije dva dana, ali srećom nije tako teško, očekujem ga danas ili sutra. Jučer se Šutalo ozlijedio, još ne znamo točno što se dogodilo. Osjetio je mišić, danas će doći, napravit ćemo pregled i znati što je točno. U dogovoru s Olićem vidjet ćemo hoćemo li uzeti kojeg stopera u A reprezentaciju. Tijekom dana ćemo vidjeti s ostalima kakva je situacija. Nadam se da neće biti drugih problema.

Hoće li problemi sa stoperima poremetiti vaše planove?

- Neće. Nažalost, ostali smo bez Pongračića i ne znamo što će biti sa Šutalo. Reagirat ćemo. Dolaze ti stoperi poput Vuškovića i Prpića. Imamo rješenja iz mlade reprezentacije. Vidjet ćemo način na koji ćemo igrati. Igra s trojicom se pokazala dobra. Ćaleta-Car igra, Gvardiol je neupitan, Erlić se oporavio.  Sada imamo vremena da nešto napravimo, ali zasad nemamo potrebe nakon dvije utakmice mijenjati.

Vaša reakcija na temu