Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: RTL Screenshot Boys s popisa iz Atene pretukao Splićanina, osuđen na godinu dana zatvora

Boys s popisa iz Atene pretukao Splićanina, osuđen na godinu dana zatvora

Tvrdio da nije kriv, otkrio ga je auto koji je uzeo tati

Zbog nasilničkog ponašanja, odnosno premlaćivanja mladića, ovih je dana na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu osuđen 29-godišnji A. V., inače od ranije poznat policiji i pravosuđu, a nekoliko mjeseci nakon tog događaja našao se i na popisu BBB-a koji su radili nerede u Ateni.

Radi se o zločinu koji je počinio u siječnju 2023. godine s još nekolicinom mladića, no ostatak ekipe ostao je neidentificiran te su izbjegli kaznu. Oni su te večeri kod zgrade Vjesnika u Zagrebu zaustavili mladog Splićanina koji se išao naći s prijateljima u jednom obližnjem kafiću, a zatim su ga brutalno pretukli i pobjegli.

'Pitali su me odakle sam, zaključio sam da bi moglo biti problema'

'Primijetio sam da netko hoda iza mene i nešto govori, no nisam ga dobro čuo zbog slušalica. Taj muškarac je nosio kapuljaču pa ga nisam dobro vidio. Pitao me imam li duhana, na što sam rekao da nemam. Pitao me odakle sam, a tada mu se pridružio i drugi muškarac s tetovažom kluba Dinamo na lijevoj strani vrata.

Zbog toga sam zaključio da bi moglo biti problema pa sam odgovorio da sam iz Šibenika, a bojao sam se da bih mogao nastradati budući da sam iz Splita', rekla je žrtva na ispitivanju. Dodao je i da se toga dana u Zagrebu igrala utakmica između Dinama i Cibone.

Kazao je da je počeo trčati, a iz suprotnog pravca prema njemu je došlo još nekoliko mladića i tada je dobio udarac u lijevo oko. Rekao je da je pao na pod, a mladići su ga nastavili udarati nogama. U presudi se navodi da su ostali mladići istrčali iz kombija marke Peugeot, koji su ostavili na kolniku, tako da su osim nasilja još i onemogućili normalno odvijanje prometa.

Napadač tvrdio da nije kriv, otkrio ga je auto koji je uzeo tati

Nakon što su prebili žrtvu, mladići su pobjegli, a slučajna prolaznica pozvala je hitnu pomoć. Splićanin je u napadu zadobio površinske ozljede glave i podlaktice, kao i djelomičnu frakturu dva zuba.

A. V. je na kraju identificiran preko snimki prometnih kamera na kojima se vidjelo kako je crni kombi skrenuo na Savsku cestu u smjeru juga i zaustavio se u traci za skretanje ulijevo. Pokazalo se da kombi pripada poslodavcu kod kojeg radi otac osuđenog A. V. i da ga je upravo on toga dana uzeo na korištenje.

A. V. se na sudu branio da nije kriv i da se samo našao u krivo vrijeme na krivom mjestu. Nekoliko je puta ponavljao da ne želi odgovarati ni na čija pitanja i u potpunosti je osporavao optužbe protiv sebe.

No sud mu nije povjerovao jer je dokaza bilo dovoljno. Osuđen je na godinu dana zatvora, u što se ubraja i vrijeme koje je proveo u pritvoru od 17. siječnja 2023. do 15. ožujka 2023. Osim toga, mora platiti trošak kaznenog postupka u iznosu od 1000 eura i dužan je nadoknaditi troškove zastupanja oštećenika, piše Index.

Vaša reakcija na temu