Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HVZ DAN SJEĆANJA: Oglasit će se vatrogasne sirene u cijeloj Hrvatskoj u čast poginulih gasitelja

DAN SJEĆANJA: Oglasit će se vatrogasne sirene u cijeloj Hrvatskoj u čast poginulih gasitelja

Na datum najveće tragedije koja se dogodila na Kornatu

Dino Klarić, Ivica Crvelin, Ivan Marinović, Marko Stančić, Gabrijel Skočić, Hrvoje Strikoman, Tomislav Crvelin, Ante Crvelin, Josip Lučić, Karlo Ševerdija, Marinko Knežević, Ante Jurićev Mikulin vatrogasci su koji su poginuli na današnji dan na Kornatima prije 17 godina. Dan ranije, Marinko Jurić, pripadnik DVD-a Stari Grad je preminuo 29. kolovoza 2007. godine tijekom gašenje požara na Hvaru. Njima u čast oglasit će se sirene u svim vatrogasnim postajama diljem Hrvatske u 15.25 sati.

Formirat će se postroj vatrogasnih vozila i vatrogasaca u radnim odorama.

Prije počasnog pozdrava, prigodnim govorom i paljenjem svijeća iskazat dužno poštovanje i počast svim poginulim vatrogascima u Hrvatskoj a posebno nastradalim vatrogascima na Kornatu.

Od ove godine, podsjetimo, obilježava se Dan sjećanja na poginule hrvatske vatrogasce, s naglaskom na 12 gasitelja koji su izgubili život na Kornatu, odlučila je Vlada na prošloj sjednici.

Vaša reakcija na temu