Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Čitatelj Desetak putnika propustilo let zbog kolapsa u Zračnoj luci 'Franjo Tuđman'. Tko će snositi odgovornost?

Desetak putnika propustilo let zbog kolapsa u Zračnoj luci 'Franjo Tuđman'. Tko će snositi odgovornost?

'Radi se na otklanjanju poteškoća'

Više od deset putnika jutros je 'zapelo' u zagrebačkoj Zračnoj luci 'Franjo Tuđman'. Grupa s fotografije koja je pristigla na adresu redakcije Dalmatinskog portala propustila je svoj let kompanijom Ryanair za Marseille. 

'Od osam rendgenskih uređaja na ulazu radila su samo dva. Čuli smo na aerodromu da je tako već neko vrijeme. Ljudi su bili posloženi u kilometarsku 'gusjenicu' - nevjerojatno', napisao nam je revoltiran čitatelj. 

Pita se tko će snositi odgovornost za propale aviokarte. Posrijedi su, svakako, i popratni troškovi putovanja. Prenio nam je ujedno poruku aviokompanije - let je 'odrađen' po planu. 

Kako bismo razjasnili okolnosti 'kolapsa', obratili smo se Zračnoj luci 'Franjo Tuđman'. Iz PR službe objasnili su nam kako je došlo do nepredviđenih tehničkih poteškoća, no na izravan upit o eventualnoj naknadi za putnike - nisu odgovorili. 

'Zbog povećanih aktivnosti i nepredviđenih tehničkih poteškoća, jutros su u zračnoj luci bile pojačane gužve na sigurnosnom pregledu putnika. Međunarodna zračna luka Zagreb i tvrtka Securitas Hrvatska, koja pruža uslugu sigurnosnog pregleda putnika i prtljage u zračnoj luci, zajednički rade na otklanjanju poteškoća kako bi se protok ubrzao i izbjegle neugodnosti.

Ujedno molimo putnike da planiraju dolazak u zračnu luku minimalno dva sata prije polijetanja zrakoplova kako je i inače preporuka. Također molimo putnike s ukrcajnim propusnicama da se po dolasku u terminal odmah upute na sigurnosni pregled', naveli su.

Vaša reakcija na temu